Blog Het sollicitatieproces – Deel 2

Ieder sollicitatietraject is anders. Dat is ook niet zo gek, want iedereen is uniek. Bij ons staan onze mensen centraal. In een serie blogs vertellen onze collega’s hoe ze ons hebben gevonden en hoe zij de sollicitatieprocedure hebben ervaren. Dit keer René en Rowan aan het woord.

René Hoorn, een oude bekende van Mobypeople, is weer terug van weggeweest. Rowan van de Klippe is in 2019 afgestudeerd bij zusterorganisatie Mobycon en gaat nu aan de slag als Junior verkeerskundige bij Mobypeople.

René Hoorn

“Het is na vijf jaar weer leuk om terug te zijn. Ik heb altijd goede ervaringen gehad en leuke opdrachten gedaan. Soms komen er dingen op je pad en sla je een andere weg in. Eva Broks nam een tijdje geleden contact met me op om te vragen of ik wilde terugkomen. Ik heb hier even over nagedacht en ik merkte dat het begon te kriebelen om weer interim klussen te gaan doen. 

Ik heb de sollicitatieprocedure als fijn ervaren. Ze deden moeite om echt even opnieuw kennis te maken. Een heel verschil met toen ik hier vijf jaar geleden kwam solliciteren. Toen had je twee fysieke gesprekken met de accountmanagers Jan of Eva en Hinke van HR. Nu bestond mijn sollicitatie uit drie videogesprekken. Het eerste gesprek was met accountmanagers Eva en Jan, het tweede gesprek met kenniscoaches Koen en Rik en tot slot volgde een gesprek met Harald en Hinke.

Je toekomstige collega’s leren kennen tijdens het sollicitatietraject vond ik echt een toevoeging. Je maakt gelijk kennis met de personen waar je intern veel mee te maken gaat krijgen. Zo krijg je een gevoel bij je nieuwe collega’s en zij met jou.” 

Rowan van de Klippe

“Mijn originele plan was om na mijn afstudeerstage bij zusterorganisatie Mobycon in 2020 te gaan backpacken in Zuidoost-Azië. Corona gooide helaas roet in het eten. 

Ik ben toen aan de slag gegaan als GIS-topograaf bij het Kadaster. Ik heb deze periode gebruikt om te kijken wat ik nou echt wil. 

Gelukkig heb ik de band met Eva altijd warm gehouden. Begin december had ik voor mezelf de knoop doorgehakt en nam contact op met Eva. Voor mij was het de juiste stap, omdat ik me voornamelijk wil ontwikkelen als verkeerskundige. Het is fijn om weer terug te zijn op het oude nest.

Ondanks dat ik de mensen van Mobypeople al kende door mijn afstudeerstage, heb ik gewoon de standaard sollicitatieprocedure gevolgd.  Bij alle drie de gesprekken was er een wederzijdse klik. Het was fijn om al kennis gemaakt te hebben met je toekomstige collega’s tijdens het sollicitatieproces. 

Dat Mobypeople gespecialiseerd is in de verkeerswereld was voor mij een van de redenen om hier te komen werken. Ik wil goed begeleid worden en niet als nummertje ergens geplaatst worden. Als het persoonlijke contact goed is, heb je ook een goede sfeer. Die sfeer heb ik al een beetje geproefd in mijn tijd bij Mobycon. Daarnaast vind ik het persoonlijke contact heel belangrijk.”

Wil jij ook onderdeel worden van team Mobypeople? Check onze vacatures of stuur een open sollicitatie.