Rowan van de Klippe - Verkeerskundig adviseur

Ik ben Rowan van de Klippe en sinds april 2021 junior verkeerskundige bij Mobypeople. Geboren en getogen in Zwolle, waar ik op dit moment nog steeds prettig woon. 

Sinds jongs af aan ben ik geïnteresseerd in de manier hoe steden zijn opgebouwd en de verplaatsing van mensen door deze steden. Na het behalen van mijn havo-diploma heb ik een half jaar ruimtelijke ordening en planologie gestudeerd in Deventer. Op dat moment was dit niet de juiste studie en na een korte zoektocht kwam ik terecht bij de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling – Mobiliteit aan de hogeschool Windesheim. Als onderdeel van deze opleiding koos ik ervoor om een minor (international business) in Turku, Finland te volgen. 

Ik studeerde iets meer dan een jaar geleden af bij de zusterorganisatie Mobycon. Tijdens deze periode heb ik al een kijkje in keuken kunnen nemen bij Mobypeople. Als junior verkeerskundige wil ik op dit moment voornamelijk ontwikkelen in de breedte. Mijn interesses liggen grotendeels bij het gedragsaspect van verkeer. Ik vind het erg interessant hoe weggebruikers zich in het verkeer gedragen en hoe dit gedrag te kunnen beïnvloeden. Hierbij vind ik fietsstimulatie het meest intrigerend. Het lijkt mij geweldig om een bijdrage te leveren aan het fietsgebruik door het bedenken en/of creëren van slimme en creatieve ideeën.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Af en toe met een paar vrienden een balletje trappen of fitnessen bijvoorbeeld. Ook heb ik tijdens de corona periode het hardlopen en wielrennen weer opgepakt, wat ik met plezier doe. Daarnaast vind ik het leuk om met vrienden een drankje te doen en op z’n tijd een mooie stad te bezoeken.

Lees verder