Blog Hoe verloopt het sollicitatieproces?

Ieder sollicitatietraject is anders. Dat is ook niet zo gek, want iedereen is uniek. Bij ons staan onze mensen centraal. In een serie blogs vertellen onze collega’s hoe ze ons hebben gevonden en hoe zij de sollicitatieprocedure hebben ervaren. In het eerste deel vertelt Hinke over ons sollicitatieproces.

Hinke: “Kandidaten komen op allerlei manieren bij ons terecht. Doordat wij ze benaderen, via andere collega’s, maar steeds meer weten verkeerskundigen ons zelf te vinden. Als iemand zich in onze organisatie heeft verdiept en zelf denkt dat dit bij hem of haar past, dan is dat meestal ook zo. We scoren hoog op persoonlijke aandacht voor onze medewerkers. Onze cultuur wordt vooral omschreven als informeel en open. Dat is precies wat we willen en daar ben ik enorm trots op!”

Het proces

“Vaak voeren Eva en ik het eerste gesprek. We vinden het belangrijk dat er dan een goede klik is en dat de persoon in kwestie bij ons team past. Als we allebei enthousiast zijn na dit gesprek, dan volgt er altijd een tweede gesprek. Daar is in ieder geval Harald bij betrokken.” 

“In deze tijden van online gesprekken voeren, kiezen we er zelfs voor om drie gesprekken te voeren. Er is geen reistijd en zo leert de kandidaat ook gelijk het hele interne team kennen.” 

Onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden

“Qua primaire arbeidsvoorwaarden zit het bij ons wel goed. Ook secundair doen we van alles voor ieders loopbaanfase. Te beginnen met ruime kennisdelingsactiviteiten, intervisies en casusmiddagen. We komen vaak met het team bij elkaar (nu ook, maar dan online). We stimuleren het echt dat collega’s elkaar onderling opzoeken, als ze ieder op hun eigen locatie met hetzelfde onderwerp bezig zijn.”

“We hebben een aantrekkelijke scholingsregeling, waarbij iedere medewerker individueel een budget heeft om aan scholing te besteden. Wat je daarmee doet, bepaal je zelf. Daarnaast zijn er collectieve trainingen waar je aan deelneemt. Omdat het woon-werkverkeer steeds wisselt, zijn we qua vergoeding hierin ook erg flexibel. Onze collega’s kunnen kiezen of ze een leaseauto willen of liever met het ov gaan. Nu het thuiswerken het nieuwe normaal is, faciliteren wij ook een goede thuiswerkplek. Alle kosten worden door ons vergoed. 

Verder kennen we 27 verlofdagen per jaar. Wil je er meer? Dat kan! Je kunt maximaal vijf verlofdagen bij kopen. We hebben een stimulansregeling vitaliteit. Dit houdt in dat je een vergoeding van ons kunt krijgen op vertoon van een factuur voor sportschool of vereniging.” 

Genoeg redenen om Mobypeople te worden.

Wil jij ook onderdeel worden van team Mobypeople? Check onze vacatures of stuur een open sollicitatie.