Blog Het sollicitatieproces – Deel 3

Ieder sollicitatietraject is anders. Dat is ook niet zo gek, want iedereen is uniek. Bij ons staan onze mensen centraal. In een serie blogs vertellen onze collega’s hoe ze ons hebben gevonden en hoe zij de sollicitatieprocedure hebben ervaren. Dit keer Sander en Raymond aan het woord.

Zowel Sander als Raymond maakte de stap van de bouw- naar de verkeerswereld. Beide wilde ze meer verkeerskundig bezig zijn.

Sander Slagmolen

Sander: “Een van mijn beste vrienden, Nico Hopman, werkte al bij Mobypeople. Eva had ik al eens eerder ontmoet op een beurs. Ik wist dat ze op dat moment nog mensen zochten bij Mopypeople. En toen ging het eigenlijk heel snel. Op zondagavond heb ik een mail gestuurd en een dag later zat ik tegenover Eva en maakte ik kennis met Harald. Je voelt je meteen heel welkom. Een tweede gesprek volgde met de kenniscoaches Koen en Rik.”

“Het grote netwerk, de vele opleidingsmogelijkheden en de leuke club mensen spraken mij vooral erg aan. Het is heel fijn om een jong team te hebben om altijd op terug te kunnen vallen. Iedereen heeft bij ons een kenniscoach. In mijn geval is dat Koen. Die belt ook regelmatig op om te vragen hoe het gaat. De aandacht is heel prettig. Als je een vraag hebt, dan gooi je het in de groepsapp en binnen vijf minuten heb je antwoord. Er is altijd wel iemand die het weet. Dat maakt het gewoon echt heel leuk.” 

Tekst gaat verder onder video

Raymond van Oosterhout

Raymond: “Vijf jaar geleden heb ik een keer koffie gedronken met Eva. Mobypeople leek me toen al een leuk bedrijf, maar ik stond toen nog niet open voor een nieuwe uitdaging. ​Ik wilde mezelf eerst op andere vlakken, zoals civiele techniek, verdiepen.  Eind 2019 merkte ik dat ik me ook meer verder wilde verdiepen in verkeerskunde. Ik zag toevallig een bericht voorbij komen op LinkedIn van Mobypeople waar ik op reageerde. De volgende dag dronk ik een bak koffie met Eva en Hinke. Niet wetende dat dit eigenlijk al mijn sollicitatiegesprek was. 

Een week later had ik een gesprek met Harald. Ik kende hem nog van mijn eindpresentatie op school die hij als externe beoordelaar bijwoonde. Inmiddels zit ik al ruim anderhalf jaar bij het team. Bij Mobypeople kan ik mezelf zijn. Er is genoeg vrijheid, er hangt een toffe sfeer en het is een gedreven team. ​Ik houd van uitdagingen en niet voor de hand liggende projecten en opdrachten. Hier  vind ik deze opdrachtgevers en bijbehorende projecten. Intellectuele ontwikkeling vind ik een ontzettend belangrijk aspect in het werkveld. Mobypeople helpt mij deze ontwikkeling constant door te maken.” 

Wil jij ook onderdeel worden van team Mobypeople? Check onze vacatures of stuur een open sollicitatie.