Achter de schermen De dag van Eva

Als accountmanager en recruiter is Eva onze matchmaker. In haar rol probeert ze altijd de beste ‘match’ te maken tussen onze opdrachtgevers en collega’s. Zij zorgt dat de juiste mensen op de juiste plek terechtkomen. Voor de collega’s op locatie is Eva hét aanspreekpunt en ze houdt continu een vinger aan de pols bij opdrachtgevers. Ze vertelt hoe haar dag eruit ziet …

Altijd fijn om de dag te beginnen met een compliment van je collega’s. Mijn eigen moppen boek is overigens in de maak 😉

Als ik op kantoor kom, neem ik eerst een kop koffie. Zwart graag, hoe sterker hoe beter.

Nadat ik even heb bijgekletst, werk ik mijn mail bij en kijk wat er op de planning staat vandaag.

In de ochtend heb ik een overleg over het nieuwe traineeship dat binnenkort start. Hiervoor zijn we hard op zoek naar enthousiaste jongeren die net zijn afgestudeerd. Met het traineeship krijgen zij de kans werken en leren te combineren binnen een overheidsinstantie.

Dit is een mooie manier om kennis te maken met het werkveld. Dat blijkt wel uit de reacties. Zowel de trainees als de opdrachtgevers en hogescholen reageren erg positief.

Vanuit de vergaderruimte loop ik terug naar mijn werkplek, waar Hinke al met smart op me zit te wachten 😉

Er zijn twee reacties binnengekomen op een van onze vacatures. We plannen meteen een afspraak in om een kop koffie te drinken met de sollicitanten.

Vandaag heeft onze nieuwe collega Luc zijn eerste werkdag. Dubbel spannend omdat hij start als Mobypeople, maar ook start bij een nieuwe opdrachtgever. In de middag krijg ik een appje dat de Mobypeople-taart goed is aangekomen.

Elke keer als een collega start bij een opdrachtgever, sturen we een taart. Niet alleen om succes te wensen, maar ook om even een informeel moment met het nieuwe team te creëren.

Het kantoor is al aardig leeg. Ik ben vaak een van de laatste op kantoor. Fijn om in alle rust nog even wat dingen af te ronden. Vaak loop ik aan het einde van de dag nog even binnen bij Harald om hem bij te praten over de lopende zaken.