Blog De dag van Rowan

Rowan van de Klippe is momenteel verkeerskundig adviseur bij de gemeenten Hardenberg en Ommen. Hij is relatief  nieuw in het vak en zorgt graag voor een frisse blik in zijn omgeving.

Eerder mochten we al kennismaken met Rowan. Ruim een jaar geleden kwam hij bij de club. In dit artikel vertelt hij over zijn werkdag en zijn huidige werkzaamheden. 

Hoe start je jouw werkdag?

“De start van mijn werkdag is afhankelijk van de locatie waar ik werk. Als ik vanuit huis werk, start ik graag met wat huishoudelijke taken om wakker te worden. Voor een kantoordag zorg ik ervoor dat alles klaarligt, zodat ik alleen nog mijn tas hoef te pakken en in de auto te stappen.” 

Waar werk je op dit moment aan?

“Op dit moment werk ik bij de gemeenten Hardenberg en Ommen als verkeerskundig adviseur. Ik houd me daar onder andere bezig met projectadvisering, verkeersplannen en contact met plaatselijke belangen. 

Wanneer heb je voor het laatst wat nieuws gedaan?

“Met ruim een jaar ervaring, ben ik nog een relatief nieuwe adviseur. Ik ben dus aan de lopende band bezig met nieuwe dingen. Onlangs heb ik voor het eerst een raadsvoorstel geschreven bijvoorbeeld. En ik heb een nieuwe wethouder live van input voorzien tijdens een overleg. Dan merk je wel hoeveel impact mijn werk heeft.” 

Ook toe aan iets nieuws?
Maar wil je nog onderzoeken waar jouw talenten en ambities liggen in de wereld van verkeerskunde en mobiliteit?

Dan is ons kickstartprogramma misschien wel iets voor jou!

Waaruit blijkt jouw frisse blik?

“Ik vind het leuk om met een spontane discussie patronen te doorbreken, om een frisse blik te werpen op de inhoud die we dagelijks bespreken. Of om af en toe onverwachts aan te kloppen bij collega’s om te sparren over bepaalde onderwerpen. Door even de dagelijkse sleur op te schudden komen we samen tot nieuwe inzichten merk ik.” 

Wat doe je om contact met Mobypeople collega’s te onderhouden?

“We hebben veel contact via Whatsapp. Gewoon om elkaar updates te geven en te feliciteren met nieuwe klussen. Daarnaast zijn we natuurlijk ook actief met de vele uitjes en de kennismomenten. Daarnaast is er een aantal collega’s in het noorden waar ik ook privé contact mee heb.” 

Wat maakt jou een goede verkeerskundig adviseur?

“Inhoudelijk heb ik nog veel te leren, maar van nature ben ik heel sociaal. Dat menselijke aspect vind ik belangrijk. Meedenken met omwonenden en andere stakeholders vind ik leuk om te doen. Dat is volgens mij de basis om een goede verkeerskundig adviseur te worden.” 

Kunnen we al ergens iets van jouw werk ervaren?

“In de gemeente Ommen wordt op dit moment gewerkt aan een fietsroute. Ik was daar mede verantwoordelijk voor projectadvisering. Collega Bjorn heeft daar ook aan gewerkt tijdens zijn tijd hier in Ommen. Ik rijd graag een stuk om na een werkdag, om de werkzaamheden te bekijken.” 

Waar kan je naar uitkijken tijdens je werkdag?

“Ik kan ervan genieten als ik aan het einde van de dag mijn to do lijstje heb kunnen afwerken. Dat geeft me een voldaan gevoel. Het is een dynamische baan en dan is het goed om met een lijstje structuur te geven aan de dag. 

Op vrijdagen ga na het werk graag even sporten om daarna het weekend in te luiden met een biertje.”