Blog Over praten, luisteren én actie: de dag van Hinke

Hinke is als HR-adviseur bij Mobypeople verantwoordelijk voor het binden en boeien van onze medewerkers. Je kunt haar altijd storen voor een potje tafelvoetbal en om te sparren over het ontwikkelen van je talent. Hier vertelt ze over haar werkdag.

Hoe start je normaal gesproken je werkdag?

“Elke werkdag sluip ik mijn bed uit voordat de kinderen wakker worden om de dag rustig te starten. Als de kinderen klaar zijn voor de dag laat ik de hond uit en ga vervolgens naar kantoor. Thuis heb ik op dit moment geen werkplek, dus ik zit zo’n 80 tot 90% van mijn tijd op kantoor in Den Bosch. 

Waar houd je je op dit moment mee bezig?

Op dit moment richt ik me vooral op het werven van nieuwe collega’s zowel medior als senior en voor ons kickstartprogramma. Daarnaast houd ik me bezig met het verder ontwikkelen van onze groeiambitie en het uitvoeren van een medewerkerstevredenheidsonderzoek. Voor onze collega’s heb ik de focus op werkplezier. Het is mijn taak om te bewaken dat collega’s goed op hun plek zitten.

Met Mobycon, onze zusterorganisatie, hebben we een nauwe samenwerking. Als onderdeel van deze samenwerking organiseerde ik onlangs een regiolunch waar we kennis deelden over onderwerpen waar we samen aan werken.” 

Benieuwd naar het kickstartprogramma?
⏩️ Hier vind je meer informatie

Waaruit blijkt jouw frisse blik bij Mobypeople?

“Mijn frisse blik bij Mobypeople komt voort uit het werken met een team dat wil blijven verbeteren. Samen zijn we steeds op zoek naar hoe we beter aan kunnen sluiten op de wensen en behoeften van onze doelgroep. Daarnaast leer ik ook ontzettend veel van mijn soortgelijke rol bij onze andere zusterorganisatie Forseti. Sommige zaken gaan daar heel anders dan hier bij Mobypeople. Op deze manier kan ik twee heel verschillende bedrijven met elkaar vergelijken en daarvan leren.

Een mooi voorbeeld is de binding die collega’s met elkaar hebben. Bij Forseti is het makkelijker om een relatie op te bouwen met collega’s, omdat we elkaar regelmatig op kantoor zien en spreken. De mensen bij Mobypeople zitten veel bij de opdrachtgever en dat maakt de binding onderling een stuk lastiger. Daarom hebben we voortaan iedere eerste vrijdag van de maand een kantoordag bij Mobypeople. Dan zijn we samen op kantoor in Den Bosch, terwijl iedereen aan zijn eigen opdracht werkt.”

Wat is jouw ambitie? Waar droom je van?

“Ik heb al heel leuk werk en ga dagelijks met veel plezier naar kantoor. Mijn ambitie is om een betere balans te vinden in mijn totale werkpad. Ik houd me zowel bezig met uitvoering en strategie, met op dit moment een zwaartepunt op uitvoering. Ik zou graag meer strategisch bezig zijn en minder administratief. Binnenkort start een nieuwe collega die me hierbij komt ondersteunen.“

Hoe draag je bij aan de ontwikkeling van collega’s?

De dag van Hinke HR-adviseur bij Mobypeople-2

“Mijn eigen talent zet ik in beweging door alles aan te gaan wat op me afkomt. Ik voer veel gesprekken met collega’s om op de hoogte te blijven van wat er speelt. En waarom onze mensen voor Mobypeople gekozen hebben. Door constant die voelsprieten uit te zetten brengt het MTO geen verrassingen meer en kunnen we er direct serieus mee aan de slag.”

Waar kijk je naar uit tijdens een werkdag?

“Ik maak altijd tijd voor een praatje of een potje tafelvoetbal. Het is fijn om af en toe even los te komen van het werk. En juist tijdens dit soort momenten komen belangrijke zaken boven tafel. Als je even niet aan het werk bent.”

Al enige idee hoe je deze werkdag eindigt?

“Omdat ik met zoveel leuke dingen bezig ben, verlies ik de tijd regelmatig uit het oog. Dus meestal eindig ik de werkdag later dan eigenlijk de bedoeling is. Dan stap ik in de auto naar huis en heb ik een klein half uur om af te schakelen van mijn werkdag. Heerlijk om dan te luisteren naar slap geklets op de radio. Om me op te laden voor de gezellige hectiek van thuis.”