Blog Even kennismaken met kickstarter Tom Verhoeven

Tom is in september gestart bij Mobypeople. Hoe bevalt het hem tot nu toe? Wat wil hij nog leren?
In deze blog geeft hij hier uitgebreid antwoord op.

Harald was één van de vier gecommitteerden die mijn afstudeeropdracht beoordeelde.” vertelt Tom. “Voor de presentatie maakten we kennis en we hebben na de presentatie nog gepraat over Mobypeople en over de mogelijkheden. Het klonk goed, maar ik nam nog even de tijd om andere opties te verkennen. Uiteindelijk koos ik voor het kickstartprogramma van Mobypeople.

Lekker op de scooter naar de opdracht

“Via Mobypeople zit ik nu op een opdracht bij de gemeente Goirle. Dit is een middelgrote gemeente en ik ben één van de drie verkeerskundigen daar. Ik houd me voornamelijk bezig met de operationele zaken, zoals klachten en meldingen, advies op vergunningen en bouwaanvragen. Daarnaast onderhoud ik het contact met basisscholen over verkeersveiligheid.

Het is fijn om zo breed te beginnen bij de start van mijn carrière. Zo leer ik over van alles wat en kan ik zelf uitvinden waar mijn interesses liggen. Dat ik lekker op de scooter naar kantoor kan rijden is natuurlijk mooi meegenomen.”

Ik leer iedere dag

“Fris vanuit de collegebanken leer ik iedere dag. Niet per se inhoudelijk, maar wel hoe het werkt in een organisatie zoals gemeente Goirle. Ik kan me voorstellen dat het er hier heel anders aan toe gaat dan bij een grotere of juist kleinere gemeente. 

Af en toe moet ik ook wel even wennen aan het politieke aspect. Om mijn eigen takenlijst te bewaken zal ik vaker op zoek moeten naar de vraag achter de vraag. Daar kan ik nog wel wat stappen in maken.”

Je zou kunnen zeggen dat ik het historisch geweten
ben hier in Goirle nu

Een echte frisse blik

“Dat ik fris uit de collegebanken kom is mijn grootste toegevoegde waarde. Ik heb nog niet de ervaring en de bagage die mijn meer ervaren collega’s wel hebben. De kaders moet ik nog vinden en ik sta overal voor open. Dat maakt mij een fijne sparringspartner.”

Ik voel me meer dan een trainee

“Via het kickstartprogramma van Mobypeople werk ik als trainee bij gemeente Goirle. Door de verantwoordelijkheden die ik krijg voel ik me helemaal geen trainee. Toen ik begon was ik de derde verkeerskundige. Inmiddels zijn de twee collega’s die er al voor mij werkten weg. En zijn er twee, waaronder mede-MP’er Jan Berndsen,  nieuwe collega’s bijgekomen. Je zou kunnen zeggen dat ik het historisch geweten ben hier in Goirle nu. 

Tijdens het kickstartprogramma krijg ik de nodige begeleiding van mijn kenniscoach, maar ook door kennismiddagen en intervisies. Specifieke ontwikkelpunten komen later wel, als ik meer gevoel krijg bij de richting die ik op wil. Laat mij eerst maar eens al deze nieuwe werkzaamheden en verantwoordelijkheden ervaren.”

Benieuwd naar het kickstartprogramma?
⏩️ Hier vind je meer informatie