Interview Mobypeople slaat brug tussen onderwijs en de praktijk

Daniël loopt stage bij Mobypeople en voert een opdracht uit voor gemeente Waalwijk. Janneke is zijn stagebegeleider. In dit artikel vertelt Janneke wat haar inspireerde om Daniël te begeleiden. En waarom Daniël koos voor een stage bij Mobypeople en niet bij gemeente Waalwijk zelf. 

Mobypeople zet zich in om een brug te slaan tussen studenten en werkgevers, zoals ook in het geval van Daniël. Hoewel Daniël zijn opdracht uitvoert voor de gemeente Waalwijk loopt de stageovereenkomst via Mobypeople en niet via de gemeente. Daardoor profiteert hij naast de stagebegeleiding van Janneke ook van alle kennissessies bij Mobypeople waar hij aan kan deelnemen. 

Een inspirerende opdracht

Als stedenbouwkundig ontwerper in opleiding, werkt Daniël aan een opdracht voor de vernieuwing van het busstation in Waalwijk. Aan het station is al ruim dertig jaar weinig veranderd. En met alle nieuwe vormen van mobiliteit is dit hét moment om het gebied te vernieuwen. Voor Daniël is het een interessante en uitdagende opdracht waarbij hij te maken krijgt met de diverse kanten van ontwerp binnen verkeer en stedenbouw.

Keuze voor ontwikkeling

Het was aan Daniël om te kiezen tussen een stage bij Mobypeople of bij de gemeente Waalwijk. Hoewel de gemeente ook zo z’n voordelen had, koos hij toch voor Mobypeople vanwege de kansen om zichzelf te ontwikkelen.

Daniël: “Zo worden er allerlei kennissessies georganiseerd waar we kennis en ervaringen delen met elkaar. Ik ging bijvoorbeeld mee naar een sessie over toegankelijkheid waarbij we in een rolstoel zaten en keken naar de buitenruimte. Op die manier leerden we hoe we plannen konden maken die toegankelijk zijn voor iedereen. Dit is belangrijk omdat we rekening moeten houden met een breed spectrum aan gebruikers en dat is iets waar in mijn opleiding weinig aandacht aan wordt besteed.”

Begeleiding door Janneke

“Vanuit mijn opdracht als  verkeerskundig adviseur bij de gemeente Waalwijk draag ik zorg voor de begeleiding van Daniël,” vertelt Janneke. “Ik kijk mee en stuur bij waar nodig. Ik maak tijd vrij in mijn agenda om zijn vragen te beantwoorden en hem verder te laten kijken. Het voordeel van werken bij Mobypeople is dat we met meerdere mensen kunnen meekijken, zo zorgen we voor de beste begeleiding.

Dit is een mooie manier om als bedrijf betrokken te zijn bij het onderwijs en om jong talent in beweging te zetten.”