Blog Even kennismaken met Sjoerd Pijpers

Sjoerd Pijpers is op 1 juni gestart als junior verkeerskundige bij Mobypeople en zit nu voor een opdracht bij de gemeente Krimpenerwaard. 

“Ik had altijd al interesse in verkeer en vervoer, maar nooit gedacht dat ik hier mijn werk van kon maken. Na het afronden van de studie Mobiliteit is dit gelukkig wel gebeurd.”

Een nieuwe uitdaging

“In de zomer van 2018 maakte ik voor de eerste keer kennis met Mobypeople. Na het sollicitatieproces koos ik toch om als projectcoördinator verkeers- en parkeeronderzoeken aan de slag te gaan bij een verkeersadviesbureau uit Breda, waar ik al werkte als student. Het was voor mij bekend, om de hoek en bij een gerenommeerd bureau.

Organiseren en plannen zijn vaardigheden die ik daar sterk heb ontwikkeld. In drukke periodes kon dat een project maken of breken. Ik werkte vaak aan veel projecten tegelijk waardoor je het overzicht snel kon verliezen. Het was daarom belangrijk gemaakte afspraken en de vorderingen binnen een project goed te documenteren. Dat is absoluut iets wat ik meeneem naar mijn opdrachten bij Mobypeople. 

Nu, drie jaar later, ben ik klaar voor een nieuwe uitdaging. Ik nam contact op met Hinke en zo ging het balletje weer rollen.

Wat me aanspreekt in Mobypeople is dat ze je de kans bieden om in een korte periode veel (inhoudelijke) ervaring op te doen binnen een gemeentelijke organisatie. Dat is iets wat ik graag wil. Daarnaast willen ze er echt voor zorgen dat je op je plek zit. Ze houden rekening met jouw behoeftes en ontwikkeling.

Ontwikkelen van verkeersbeleid

“Mijn eerste opdracht is bij de gemeente Krimpenerwaard. Dit is sinds 2015 een gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Het is een samenvoeging van de gemeenten Nederlek, Ouderkerk, Vlist, Bergambacht en Schoonhoven.

Het verkeersbeleid is sinds de samenvoeging sterk achtergebleven en er is behoefte om op een aantal vlakken beleid te ontwikkelen. Er moet eerst in kaart worden gebracht wat er precies mist en wat de meeste prioriteit heeft. Hiermee ga ik aan de slag.

Ik ga me daarnaast dagelijks bezighouden met elektrische laadpalen. Ik beantwoord interne vragen en zoek dingen uit voor bewoners. Verder spring ik collega’s bij waar nodig. Zoals bij het afhandelen van klachten en meldingen bij tijdelijke verkeersmaatregelen. Op het moment komen er (te)veel meldingen/klachten/vragen van bewoners binnen die worden vanuit het klantcontactcentrum (KCC) doorgestuurd naar team verkeer. Veel van deze vragen kunnen mogelijk al beantwoord worden, voordat ze bij team verkeer binnenkomen. Aan mij de taak om dit proces te analyseren, verbeteringen aan te dragen en door te voeren.

Ik hoop de komende jaren te groeien als verkeerskundige en mezelf te blijven ontwikkelen zowel binnen Mobypeople als binnen de opdrachten die ik uitvoer”