Blog Daarom ben ik Mobypeople – Nico Hopman

Waarom zou je bij Mobypeople werken? Waarom zou je kiezen voor tijdelijke opdrachten en niet ergens vast in dienst gaan? En wat is het voordeel van meerdere opdrachten naast elkaar? Nico Hopman is verkeerskundige en werkt al een aantal jaar bij Mobypeople. Hij heeft veel kanten van het vak gezien. Daarom zijn we benieuwd naar zijn waarom.

“Bij de Gemeente Veldhoven werk ik vier dagen per week als verkeerskundige. Die vijfde werkdag zit ik bij Gemeente Eindhoven. In Veldhoven is mijn rol heel breed als algemeen verkeerskundige. In Eindhoven is het specifieker, daar houd ik me bezig met het invoeren van betaald parkeren in woonwijken.

Extra uitdaging en veel kennis

Het is fijn om meerdere opdrachten naast elkaar te doen. Ik werk dan met veel verschillende mensen samen en houd me met een grote diversiteit aan onderwerpen bezig. Die afwisseling vind ik prettig. Het houdt me scherp en ik krijg de kans om overal aan te proeven.

Voordat ik bij Mobypeople kwam werken heb ik bij verschillende gemeenten gewerkt. Daar had ik het ontzettend naar mijn zin, alleen miste ik na een tijdje de diversiteit en uitdaging. Als verkeerskundige bij Mobypeople kan ik me nu op verschillende vlakken ontwikkelen. En ook aangeven op welke gebieden ik verder wil groeien.

De kans om even iets anders te doen

Een mooi voorbeeld van de mogelijkheid om iets anders te doen, is mijn tijdelijke uitstapje naar onze zusterorganisatie Mobycon.  Na een periode van interim opdrachten was ik namelijk benieuwd hoe het zou zijn om als adviseur te werken. Daarom heb ik in overleg een tijd gewerkt aan verschillende opdrachten en projecten voor Mobycon.

Al snel kwam ik erachter dat er een groot verschil zit tussen het werk bij Mobycon en Mobypeople. Als adviseur bij Mobycon zit je op veel korte projecten. En vaak ook op een specifiek onderwerp binnen een project, daardoor zie je in de meeste gevallen het eindresultaat niet. Bij Mobypeople werk ik aan langere opdrachten die ik vaak van begin tot eind meemaak. Dat trekt me toch meer, ik vind het mooi om het eindresultaat van mijn inspanningen te zien.

Vast in dienst vs interim

Een ander groot voordeel van interim opdrachten vind ik de focus op het vak. Je bent echt met je vak bezig en niet met de randzaken waarmee je wel te maken hebt als je ergens vast in dienst gaat. Denk aan het opstellen van begrotingen en het bijwonen van verschillende interne overleggen over de organisatie.

Voordelen om vast in dienst te gaan bij een gemeente zijn onder andere de arbeidsvoorwaarden, vaste omgeving en de zekerheden. Een goed salaris is fijn natuurlijk. En in combinatie met een goede reiskostenregeling of lease-auto, meer uitdaging, meer avontuur en meer kennisdeling… Dan ben je echt beter af bij Mobypeople. Zo zie ik het tenminste.

En voor mij persoonlijk vind ik het prettig om meerdere opdrachten naast elkaar te kunnen doen. Daar leer ik echt ontzettend veel van en dat maakt mij iedere dag een betere verkeerskundige.

Wat ik zoek in een opdracht(gever)?

Het liefst werk ik voor middelgrote of grote organisaties. Daar liggen vaak de uitdagende projecten en opdrachten. Dat zijn meestal ook de gemeenten die nog groeien en waar ik met mijn expertise iets kan toevoegen. Juist die toevoeging vind ik belangrijk.

Wat ik zoek in een collega?

Om bij Mobypeople te kunnen werken moet je makkelijk contact kunnen maken met mensen. Je wisselt regelmatig van opdracht en dan kom je in een nieuw team terecht, dan helpt het niet als je verlegen bent. Daarnaast is het ook wel fijn als je van verandering houdt, structuur en routine horen namelijk niet per se bij de interim opdrachten die je vervult.”