Blog Even kennismaken met junior verkeerskundigen Jacobine en Jacco

Jacobine de Groot en Jacco van Aspert zijn deze zomer gestart bij Mobypeople als junior verkeerskundige. Wat zijn hun ervaringen tot nu toe? Hoe ervaren ze hun rol als interim professional?

In deze blog geven ze hier uitgebreid antwoord op.

“Ik had verwacht dat ik alleen maar klachten en meldingen zou oppakken,” vertelt Jacobine enthousiast. “Maar ik krijg veel meer verantwoordelijkheid en hele goede begeleiding. Zowel bij mijn opdrachtgever de gemeente Krimpenerwaard als vanuit Mobypeople.” 

Na een stage bij Mobycon kende Jacobine Mobypeople al. Maar de enthousiaste verhalen van oud-studiegenoot Jurgen Remmits maakte dat ze nieuwsgierig werd. Kennismakingsgesprekken volgden en de hartelijke sfeer die ze ervaarde trok haar over de streep. “Je krijgt hier de kans om werkervaring op te doen op verschillende locaties. Zo kun je een beter beeld vormen van waar je interesses liggen.” Dat is precies waar het kickstartprogramma voor bedoeld is.

Met ons kickstartprogramma bieden wij startende verkeerskundigen de kans om werkervaring op te doen en hun ambities en kwaliteiten beter in beeld te krijgen.

Heb je een mooie opdracht voor onze starters of wil je meer weten?
Hier vind je meer informatie.

Ook Jacco ervaart het kickstartprogramma als heel positief. Zijn vorige baan als adviseur ruimtelijke ordening was ook op detacheringsbasis. “De begeleiding die ik daar kreeg was vrij algemeen. Bij Mobypeople is het heel persoonlijk. De kenniscoaches kennen je echt, we bespreken waar we tegenaan lopen, en tijdens de kennismiddagen wisselen we ervaringen uit. Dat is heel waardevol.” 

Eigen initiatief en helikopters

Momenteel werkt Jacco bij de gemeente West Betuwe waar hij het intern werkproces voor tijdelijke verkeersmaatregelen onder de loep neemt. “De samenwerking daarin kan beter, ik bekijk hoe we dat kunnen aanpakken. Het is een interessant onderwerp omdat het niet alleen een kwestie is van een simpel bordje plaatsen zodat het verkeer wordt omgeleid.” 

Met dat interessante onderwerp houdt ook Jacobine zich bezig. Op eigen initiatief, die ruimte is er gelukkig bij haar opdrachtgever. “Behalve de klachten en meldingen is er van alles te doen. Ik merkte dat de tijdelijk verkeermaatregelen een beetje bleven liggen, dus die heb ik op me genomen,” legt Jacobine uit. Verder is ze druk bezig alle facetten van het vak te leren kennen en te ontdekken hoe ze zich verder wil ontwikkelen.  

Dat geldt ook voor Jacco: “Ik heb sociale geografie gestudeerd, dus de verkeerswereld is nog vrij nieuw voor me. Verkeerskunde vraagt om praktijkgericht denken en doen, een mooie aanvulling op mijn studie. Als sociaal geograaf bekijk ik verkeer meer als onderdeel van het grote geheel. Wat voor invloed heeft het bijvoorbeeld op een stad of dorp? Ik heb wat meer een helicopterview.” 

‘Het verkooppraatje klopt’

Zoals Mobypeople zich presenteert, zo is het ook echt. Dat onderschrijven Jacobine en Jacco allebei. “Je kunt bij iedereen terecht, er is ruimte voor ontwikkeling en aandacht voor persoonlijke zaken,” zegt Jacobine. Jacco vult aan: “De mensen van Mobypeople zijn echt je collega’s. Het verkooppraatje klopt.”