Interview Van gemeente naar ondernemen: de ervaringen van ZZP-er Tjeerd Velders

Tjeerd Velders, een ervaren verkeersplanoloog en specialist in parkeermanagement, heeft een achtergrond in zowel de publieke als de private sector. Daar heeft hij zijn stempel gedrukt op diverse mobiliteitsprojecten en verkeersveiligheidsinitiatieven. Zijn brede expertise en passie voor mobiliteit maken hem een gerespecteerde professional in zijn vakgebied.

In dit interview deelt hij zijn ervaringen als zelfstandige, zijn visie op mobiliteit en parkeren, en zijn samenwerking met Mobypeople. Tjeerd geeft ons een kijkje in de uitdagingen en kansen die hij tegenkomt in zijn werk en bespreekt de belangrijke trends die de toekomst van mobiliteit en parkeren zullen vormgeven. Hij vertelt hoe hij zijn kennis en ervaring inzet om innovatieve oplossingen te bedenken en waarom hij graag werkt via Mobypeople.

Van gemeente tot zelfstandige

Tjeerd begon zijn carrière als verkeerskundige bij de gemeente De Ronde Venen en werkte later als beleidsmedewerker bij de provincie Utrecht. “Ik heb altijd een brede interesse gehad in mobiliteit,” vertelt Tjeerd. “Bij de provincie werkte ik als verkeersveiligheidsspecialist en deed ik veel analytisch werk, maar ik miste de directe impact van mijn werk.”

Deze behoefte aan meer tastbare resultaten leidde hem naar een rol als parkeermanager bij de gemeente Nieuwegein. “Daar kon ik echt het verschil maken en direct zien hoe mijn werk bijdroeg aan de gemeenschap,” zegt hij.

De overstap naar zelfstandigheid

Na ruim elf jaar bij de gemeente Nieuwegein besloot Tjeerd de sprong naar zelfstandig ondernemerschap te wagen. “Ik wilde meer vrijheid en diversiteit in mijn werk,” legt hij uit. “Daarnaast had ik een sterk netwerk en de expertise om zelfstandig succesvol te zijn.”

De samenwerking met Mobypeople begon op een barbecue waar hij over zijn ambities sprak. “Via Mobypeople kwam ik in contact met interessante projecten, zoals het coördineren van verkeersveiligheidsprojecten in regio West-Brabant,” vertelt hij. “Mobypeople biedt een geweldig platform voor zelfstandigen om hun vaardigheden in te zetten bij uitdagende projecten.”

Trends en toekomst in mobiliteit en parkeren

Tjeerd ziet belangrijke trends in mobiliteit, zoals de mobiliteitstransitie. “We moeten eigenlijk allemaal minder met de auto, maar de realiteit is dat we alleen maar meer gaan autorijden sinds corona,” observeert hij. Hij benadrukt ook de noodzaak van parkeerregulering in nieuwe woonwijken: “Gemeenten bouwen steeds minder parkeerplekken, wat betekent dat we slimme oplossingen moeten bedenken om de parkeerdruk te beheersen.”

Een voorbeeld van Tjeerds werk is het afschaffen van betaald parkeren in Deurne. “Het is belangrijk om te begrijpen waarom bepaalde parkeermaatregelen zijn ingevoerd voordat je ze afschaft,” legt hij uit. “Bij het afschaffen van betaald parkeren moet je altijd naar de bredere impact kijken en alternatieve oplossingen bieden.”

Toekomstvisie en Droomopdrachten

De droomopdracht waar we Tjeerd voor kunnen wakker maken? “Een middelgrote gemeente helpen om hun parkeerbeheer volledig te herorganiseren,” zegt hij enthousiast. “In veel gemeenten is het parkeerbeheer verouderd en inefficiënt. Door het te herorganiseren, kunnen we niet alleen de efficiëntie verbeteren, maar ook inspelen op de groeiende vraag naar deelmobiliteit. 

Ik geloof sterk in de kracht van hubs voor deelmobiliteit en zie een toekomst waarin deze centraal staan in onze mobiliteitsstrategieën. Hubs, waar verschillende vormen van mobiliteit samenkomen, bieden een duurzame oplossing voor de toenemende parkeerdruk en mobiliteitsbehoeften. In zo’n hub kunnen mensen gebruik maken van een deelauto of deelfiets, wat niet alleen ruimte bespaart, maar ook bijdraagt aan minder verkeersdrukte en vervuiling.”

Hij voegt eraan toe: “De implementatie van zulke hubs vereist echter een zorgvuldige planning en samenwerking met verschillende stakeholders, waaronder de gemeente, ontwikkelaars en de gemeenschap. Het is belangrijk om de behoeften en wensen van de bewoners in kaart te brengen en hen te betrekken bij de besluitvorming. Alleen zo kunnen we tot oplossingen komen die breed gedragen worden en effectief zijn.”

Advies voor Starters in de Branche

Als afsluiting deelt Tjeerd zijn advies voor starters in de mobiliteitssector. “Wees niet bang om te solliciteren, zelfs als je nog niet alle ervaring hebt,” adviseert hij. “De huidige arbeidsmarkt biedt veel kansen, en vaak leer je het meeste door gewoon te beginnen en werkervaring op te doen.”

Ben je ZZP’er of op zoek naar een vast dienstverband in de wereld van mobiliteit? Neem dan contact op voor de carrièremogelijkheden bij Mobypeople.