Blog Over een frisse blik en afwisseling in het werk: de dag van Jacobine

Jacobine werkt sinds begin april binnen het team tijdelijke verkeersmaatregelen bij de gemeente Utrecht. En ze hoopt de komende jaren nog veel verschillende gemeenten te mogen zien, zodat ze zich een goed beeld kan vormen van wat ze in de toekomst wil gaan doen. 

Hoe start je normaal gesproken je werkdag?

“Ik begin altijd vroeg in de ochtend, rond 7 uur. Dan start ik mijn laptop op, praat ik wat bij met collega’s en ga ik aan de slag. Ik werk drie keer per week op locatie en één keer per week vanuit huis.”

Waar werk je op dit moment aan?  

“Momenteel werk ik bij de gemeente Utrecht, binnen het team tijdelijke verkeersmaatregelen. Dat betekent dat ik me ontferm over de algemene mailbox en dat ik alle aanvragen die daarin binnenkomen verwerk. Dat zijn bijvoorbeeld adviesverzoeken voor het plaatsen van een hijskraan in de stad of het aanvragen van exceptioneel transport.”

Lijkt het jou ook wel wat om bij Mobypeople te werken
☕️ We maken graag kennis met je, kunnen we meteen meer vertellen over ons werk

Waaruit blijkt jouw frisse blik bij Mobypeople?

“Ik ben nog jong en sta aan het begin van mijn carrière. Daardoor kijk ik met een andere blik naar situaties dan collega’s die al jaren als verkeerskundige aan het werk zijn. Daarnaast ben ik een heel creatief persoon; ik kijk altijd op een kritische manier naar situaties om te kijken waar het efficiënter kan.”

Wanneer heb je voor het laatst iets nieuws gedaan?

“Ik werk eigenlijk elke dag aan iets nieuws. De aanvragen die dagelijks binnenkomen zijn altijd anders. Daardoor is elke aanvraag een nieuwe uitdaging en moet je altijd goed nadenken bij wat je doet. Echt iets heel nieuws deed ik een paar maanden geleden. Toen leerde ik om met Squit te werken, een applicatie die we gebruiken om over vergunningen te adviseren.” 

Op welke gebieden heb jij jezelf ontwikkeld sinds je bij Mobypeople werkt?

“Ik maakte vooral op sociaal vlak een grote ontwikkeling door. Ik vind het makkelijker om contacten te leggen met mensen en om mijn mening te geven. 

Daarnaast leer je gewoon heel veel terwijl je werkt. Juist omdat je voor verschillende gemeenten werkt. Voordat ik in Utrecht aan de slag ging, zat ik bij de gemeente Krimpenerwaard. Dat is een veel kleinere gemeente, dus daar is het ook anders werken. Bij een kleinere gemeente ben je namelijk voor veel meer zaken verantwoordelijk. Bij een grote gemeente werk je vaak in kleiner teamverband en houd je je eerder met één onderwerp bezig ”

Wat maakt jou een goede verkeerskundige?

“Mijn frisse blik op het werk. Ik denk dat ik op een andere manier naar dingen kijk dan collega’s die al jaren binnen het vakgebied werken. Zo gaat het afhandelen van klachten en meldingen via een bepaald proces. Als ik stappen tegenkom die niet logisch zijn, kijk ik hoe we het proces efficiënter en sneller kunnen maken.

Daarnaast ben ik heel leergierig en hoor ik graag hoe ik iets beter kan doen. Ik sta open voor advies van anderen en kan zelfs een beetje kritiek op mijn werk wel waarderen, zolang het me maar helpt om beter te worden in wat ik doe.”

Het loopt altijd anders dan je vooraf denkt

Wat is jouw ambitie? Waar droom je van?

“Uiteindelijk wil ik een fijne plek vinden om te werken met collega’s die in dezelfde levensfase zitten. Daarnaast vind ik afwisseling in mijn werk erg belangrijk en wil ik met plezier naar mijn werk gaan. Binnen het vakgebied waar ik nu werk, zit ik helemaal op mijn plek.”

Waar kijk je naar uit tijdens een werkdag?

“Eigenlijk naar alles. Ik vind het werk wat ik doe gewoon heel leuk. Net als de verkeersmaatregelen waar ik beslissingen over neem. Geen aanvraag is hetzelfde, daarom is het altijd weer een uitdaging. Het loopt altijd anders dan je vooraf denkt.”

Al enig idee hoe je deze werkdag eindigt?

“De middag die ik nog voor de boeg heb, is op dit moment erg voorspelbaar. Omdat ik nog nieuw ben, werk ik dagelijks aan een aantal kleine taken. Dus ik weet precies wat er op een dag gaat komen. Er zit dus wel routine in de werkdag, maar dat betekent niet dat het niet afwisselend is. Daar zorgen de aanvragen wel voor.”