Blog Nieuwe kansen, pitchen en netwerken: De dag van Marielle

Als accountmanager bij Mobypeople is Mariëlle samen met Jan en Eva verantwoordelijk voor het binnenhalen van leuke detacheringsopdrachten voor hun (zelfstandige) collega’s in het veld. Zij zorgen dat iedereen op de juiste plek zit en kan doorgroeien in zijn of haar vakgebied. Marielle vertelt hoe haar dag eruit ziet.

Hoe start jij je werkdag?

De start van mijn werkdag is afhankelijk van mijn werkplek. Op kantoor wordt er wel even  gekletst en daar doe ik graag aan mee. 

Vanuit huis ga ik direct aan de slag, dan begint de dag met het bepalen van mijn taken. 

Zo weet ik wie ik wanneer ga bellen. Voor wie ik nieuwe opdrachten moet gaan zoeken en hoe de ideale opdracht eruit ziet. Door de juiste opdracht binnen te halen, draag ik bij aan de volgende stap in de ontwikkeling van mijn collega’s. Het leukste vind ik om willekeurig gemeenten te bellen om daar kandidaten te pitchen. Als ik dan een leuke match kan maken, haal ik daar heel veel energie en werkplezier uit. 

Samen met Jan zorg ik voor nieuwe opdrachten voor onze mediors, seniors en zzp’ers. En we zijn er samen verantwoordelijk voor om ons netwerk van zzp’ers verder uit te breiden.

Waar werk je op dit moment aan?

Ik heb veel contact met onze kenniscoaches om de vinger aan de pols te houden. Zo weet ik wie van onze collega’s klaar is voor een volgende stap. Daar zoek ik vervolgens een passende opdracht bij. In de huidige markt hebben we de luxe dat er genoeg opdrachten zijn voor onze mensen. We kunnen dus goed kijken welke opdracht het beste bij de interesses en ambities van de kandidaat past. Zo haalt die persoon er het meeste uit en heeft onze opdrachtgever gegarandeerd een gedreven inhuurkracht. Talent is tenslotte pas waardevol als je het benut.

Waaruit blijkt jouw frisse blik bij Mobypeople?

Ik kom oorspronkelijk uit de uitzendbranche, niet uit de verkeerswereld. Veel dingen zijn nieuw voor mij en daarom stel ik veel vragen. Uit nieuwsgierigheid en interesse of soms onwetendheid…  Ligt eraan aan wie je het vraagt. 

Verder vind ik het leuk om buiten ons bestaande netwerk op zoek te gaan naar nieuwe kansen. Zonder voorkennis op jacht naar de mooiste opdrachten waarbij ik weleens de vraag krijg of ik nu werkelijk bezig ben met acquisitie, alsof het een vies woord is. Nee hoor zeg ik dan, ik heb alleen iets heel moois te bieden: een ervaren verkeerskundige die met de back-up van een heel team aan collega’s de afdeling verkeer een frisse blik kan bieden.

Hoe heb jij je ontwikkeld sinds je bij Mobypeople werkt?

Na twee jaar weet ik veel meer wat er allemaal speelt bij de afdeling Verkeer bij een gemeente. Sowieso is werken met gemeenten heel anders dan ik gewend ben. Onze opdrachtgevers zitten veel strakker op het proces. Daar had ik in het begin wel moeite mee, maar nu kan ik er beter mee overweg. 

De komende tijd wil ik me nog meer richten op het uitbreiden van mijn netwerk. Hiervoor wil ik nog meer gebruik maken van social media en dat ga ik dus nog verder onderzoeken om contacten te leggen buiten de gemeentelijke kaders. 

Al enig idee hoe je deze werkdag eindigt?

Meestal bel ik aan het einde van de dag nog mensen na die heel de dag in vergadering zaten. Standaard bellen die vervolgens om 18:00 terug als ik met mijn gezin aan tafel zit. Daar kan ik de klok op gelijk zetten. En natuurlijk kan ik het dan niet laten om toch op te nemen…