Interview Van gemeente naar Mobypeople. Koen vertelt waarom

Regelmatig zien we mensen de overstap maken van een commerciële partij naar een gemeente. Vaak past dit bij de levensfase waarin iemand zit. Meer vastigheid, minder reistijd, de mogelijkheid om een relatie op te bouwen met collega’s.

Andersom zien we de overstap niet vaak. Van een gemeente naar een commerciële partij. Onze collega Koen deed het eind vorig jaar. Hij zegde zijn functie bij de gemeente Gorinchem op en kwam in dienst bij Mobypeople. In dit artikel vertelt Koen over deze bijzondere stap.

De dubbele rol bij Mobypeople

Ik heb ruim zestien jaar ervaring in het vak. Gedurende mijn carrière heb ik een breed netwerk opgebouwd. Bij de Gemeente Gorinchem was ik beleidsmedewerker. Daar is mijn kennis en ervaring ten aanzien van beleidsontwikkeling gegroeid en heb ik ervaring opgedaan met het begeleiden van junioren en medioren.

Door mijn kennis en ervaring heb ik een dubbele rol bij Mobypeople. Ik werk zowel áán de organisatie als vóór de organisatie. Met mijn kennis van de inhoud help ik mee om de organisatie te ontwikkelen. Dat doe ik als sparringpartner voor de directeur en de accountmanagers. Daarnaast ben ik net als Rik kenniscoach voor junioren en medioren.

Naast mijn interne werkzaamheden zit ik op dit moment drie dagen in de week bij de gemeente Waalwijk als strategisch beleidsmedewerker mobiliteit. Daar denk ik mee over (slimme) mobiliteit op de lange termijn. In deze tijd is het belangrijk om proactief te zijn als gemeente en niet af te wachten. Ik help de gemeente een eigen visie te creëren en daarmee om deuren te openen die tot op heden gesloten bleven.

Kansen spotten en dwarsdenken

Door mijn werkervaring bij verschillende organisaties heb ik geleerd om als generalist te kijken naar het grotere plaatje. Daarnaast beheers ik ook de commerciële kant van het vak. Die kennis en ervaring deel ik graag met onze junioren en medioren.

Met name dat stukje commercie mist vaak. Dat kunnen junioren die net van school komen wel gebruiken. Leren hoe ze kansen kunnen spotten. Proactief zijn. Niet om opdrachten te scoren. Maar om onze opdrachtgevers nog beter te helpen.

Bij de gemeente stond ik al bekend als dwarsdenker. Iemand met een frisse blik. Ook dat komt hier mooi van pas.

Redenen om bij de gemeente te blijven

Bij een gemeente weet je wat je hebt. Je gaat iedere dag naar dezelfde plek waar je dezelfde functie hebt en omringd bent door dezelfde collega’s. Dat is heel fijn als je gehecht bent aan vastigheid. Bij wijze van spreken kun je er de rest van je leven blijven.

Hetzelfde geldt voor de werkzaamheden. Bij Mobypeople worden we vaak ingezet voor een korte klus. Om iets op te lossen, of te verbeteren. Vast bij een gemeente werk je structureel aan een opdracht. Dat doe je voor langere tijd.

Ik noemde het eerder al kort. Als ambtenaar word je gedurende een lange tijd omringd door dezelfde collega’s. Dat biedt ook de mogelijkheid om makkelijker een band met ze op te bouwen. Bij Mobypeople gaat dit lastiger, omdat onze opdrachten per definitie tijdelijk zijn. De band met de collega’s bij de opdrachtgever daar dus ook.

Die band bouw je overigens wel op met de collega’s van Mobypeople. Iedereen werkt elders aan een opdracht, maar we komen vaak bij elkaar en helpen elkaar dagelijks bij het oplossen van mobiliteitsvraagstukken.

Redenen om over te stappen naar Mobypeople

Bij Mobypeople is meer ruimte voor een frisse blik. Er is ruimte voor initiatief en voor eigen ontwikkeling. Het helpt ook dat er veel variatie is in opdrachten. We juichen zelfs toe dat opdrachten gecombineerd worden. Dat doet echt wat met de ontwikkeling van onze mensen.

De diversiteit aan opdrachten zorgt er ook voor dat je in aanraking komt met verschillende facetten van het werkveld. Daardoor ontdek je wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Die mogelijkheid is er niet altijd bij een gemeente.

Persoonlijke ontwikkeling staat sowieso hoog op de agenda. Regelmatig komen we samen om van elkaar te leren. Er is veel mogelijk om jezelf te ontwikkelen.

Voor mij persoonlijk zijn er bij Mobypeople meer mogelijkheden. Zo kan ik nu twee dagen in de week meebouwen aan de organisatie. Dat is wel echt een verrijking van mijn werkzaamheden. En ik kan het iedereen aanraden.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? Wil jij onderdeel uitmaken van het tofste verkeerskundige team van Nederland? Neem dan contact op of check onze actuele vacatures.