Blog De dag van Simon

Simon Friso is begin dit jaar gestart bij Mobypeople. Momenteel werkt hij voor gemeente Barneveld als verkeerskundige. Hier vertelt hij over zijn werkdag én je leest ook waarom Simon klachten en meldingen het leukst vindt om te doen. 

Hoe start je normaal gesproken je werkdag?

“De start van mijn werkdag is afhankelijk van de locatie waar ik werk. Ik start om half acht als ik vanuit huis werk en als ik op locatie werk, dan ben ik rond kwart over acht in Barneveld. 

Ik start de dag altijd met een kop koffie en een inventarisatie van de komende dag. Daarvoor gebruik mijn boekje waarin alles staat. Mijn planning, actiepunten, aantekeningen. Ik zou niet weten hoe ik de dag door zou komen zonder dat boekje.”

Waar werk je op dit moment aan?

“Als verkeerskundige bij gemeente Barneveld heb ik drie onderdelen in mijn takenpakket:

  1. Klachten en meldingen – Dit kan over van alles gaan. Borden die missen of auto’s die te hard door de straat rijden. Klachten en meldingen weten me te vinden via mail, telefoon en of verschillende formuliertjes.
  2. Laadpalen – Als er iemand een vraag heeft over laadpalen dan komen ze bij mij terecht. Ik houd me deels bezig met het verkeersbesluit, het aanwijzen van locaties en de controle. Daarnaast heb ik ook contact met Vattenfall waar nodig.
  3. Plan toetsing – Stel dat er aanpassingen gedaan moeten worden aan een perceel of locatie, dan ga ik kijken of het wel past in de omgeving. Hoe het zit met de aanrijroutes? En ik toets het plan van eisen voor de verkeersveiligheid.

Klachten en meldingen vind ik echt het leukste om te doen. Het is vaak een ondergeschoven kindje, maar ik doe het graag. Je leert ontzettend veel van het contact, je creativiteit wordt constant uitgedaagd. Daarnaast leer je de gemeente snel kennen, je weet wat er speelt en je leert beter luisteren en scherper nadenken. 

Het is iedere dag weer een zoektocht naar balans. Klachten zijn onbeperkt, die blijven komen. Maar wie kan ik vandaag nou echt helpen? Daarom werk ik ook graag bij Mobypeople: ik kan iedere dag leren én ik doe betekenisvol werk. Ik kan echt iets voor iemand betekenen op deze plek.”

Waar kijk je naar uit tijdens een werkdag?

“Ik krijg ontzettend veel energie van het samenwerken op kantoor. Mijn collega’s en ik sparren graag over vraagstukken. Met z’n drieën kijken we dan naar problemen om gezamenlijk tot creatieve oplossingen te komen.” 

Je nam als starter deel aan het kickstartprogramma. Hoe heb je dat ervaren?

“Het afgelopen half jaar heb ik inderdaad meegelopen in het kickstartprogramma. Het sterke aan het programma is dat je heel veel extra begeleiding krijgt als starter en dat er ook ontzettend veel ruimte is voor hulpvragen en overleggen. 

Het was me al snel duidelijk dat de lijntjes erg kort zijn bij Mobypeople en dat je altijd iedereen kunt bereiken. Je bent nooit alleen, het hele team staat altijd achter je.”

Benieuwd of het kickstartprogramma ook iets voor jouw is?


ℹ️ Hier vind je meer informatie

Waaruit blijkt jouw frisse blik bij Mobypeople?

“Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven prikkelen. Er zijn altijd nieuwe dingen te leren en te ervaren. Als het ergens te comfortabel wordt, dan gaat het frisse er snel vanaf. Ik blijf in mijn opdrachten daarom altijd op zoek naar de uitdagingen. 

Dat is denk ik ook de toegevoegde waarde van inhuur. We zijn er altijd tijdelijk en kunnen snel impact maken. We moeten scherp blijven om onze frisse blik te behouden.”

Wat maakt jou een goede verkeerskundige?

“Een goede verkeerskundige probeert zich altijd in te leven in de ander. Oordelen is onvermijdelijk, dat zit in ons DNA. Ik kies er bewust voor om tijd in te bouwen tussen oordeel en actie en een open mind te houden.

Alleen dan kan ik het echte probleem boven water krijgen.”

Al enig idee hoe je deze werkdag eindigt?

“Ik eet nog even mijn beruchte broodje pindakaas met banaan op. Daarna is het tijd om de boel af te sluiten. Het was een drukke dag, dus ik zorg ervoor dat alles klaarstaat voor de volgende werkdag.”