Daan Pingen - Junior Verkeerskundige

Voor mijn afstuderen heb ik onderzoek gedaan naar het ov-plan van de PvdA en Groen Links.  Hiervoor heb ik meerdere gesprekken gevoerd met experts over (deel)mobiliteit en de staat van ons huidige ov-netwerk. Ik heb altijd al een bewondering gehad voor mobiliteitssystemen en mijn scriptie wakkerde mijn interesse verder aan.  

Die scriptie schreef ik overigens voor mijn studie bestuurskunde, toch heb ik de stap naar de verkeerskunde gemaakt omdat ik  de keuzes qua werkveld en startpositie voor mij als jong professional heb afgewogen en ik tot de conclusie was gekomen dat het werkveld en de kansen die Mobypeople bood het beste bij mij pasten.

De mobiliteitstransitie is een onderwerp dat mij heel erg aanspreekt. Hoe krijg je mensen ‘uit de auto’? Hoe zorg je dat er minder auto’s in woonwijken staan? Het stimuleren van het gebruik van deelauto’s of fietsen is een oplossing. Maar er zijn nog zoveel meer mogelijkheden.  

Als er vragen zijn vanuit de maatschappij zal ik het gesprek aangaan. Als ambtenaar hoor je naar een oplossing te zoeken voor die vragen. Maar je moet ook nee kunnen zeggen als het echt niet anders kan. 

Mobypeople gaf me direct het gevoel dat ik me hier kan ontwikkelen. Dat ook nog eens met goede begeleiding, dus de keuze was snel gemaakt. Het team voelt ook erg fijn aan, een team waar je op kunt bouwen als starter.

Lees verder