Harm van Oosten - junior verkeerskundige

Van jongs af aan heb ik affiniteit met verkeer en vervoer. Zo bekeek ik altijd welke route we namen naar vakantie en over welke soort wegen we zouden rijden. Niet heel raar dus dat ik uiteindelijk de HBO opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling – Mobiliteit op de Hogeschool Windesheim Flevoland ben gaan volgen. 

Na mijn afstuderen heb ik als planner verkeersmaatregelen bij een aannemer gewerkt. Daar was ik verantwoordelijk voor het voorbereiden van een veilige verkeersmaatregel voor werkzaamheden op de weg. Hierbij had ik veel contact met betrokken partijen zoals wegbeheerders en hulpdiensten. 

Nu ik bij gemeenten werk, kan ik meer kennis vergaren en vaardigheden ontwikkelen in mijn interessegebieden. Hierbij is het belangrijk om de gemeente waar je werkt goed te leren kennen. Gebiedskennis is namelijk cruciaal bij het uitvoeren van verkeerskundige taken.

Wat me zo aanspreekt in Mobypeople zijn de mogelijkheden om je te ontwikkelen, zowel op procesmatig als op inhoudelijk vlak. Doordat ik in een relatief korte periode voor verschillende opdrachtgevers kan werken, kan ik onderzoeken welk werkveld binnen de verkeerswereld me het meeste aanspreekt. Daarom daag ik mijzelf uit om in mijn huidige rol zo snel mogelijk van waarde te zijn en als expert te kunnen adviseren.

Lees verder