Interview Even kennismaken: Walter Klijs

Per 1 oktober is Walter Klijs bij ons in dienst als junior account manager.  Hij rondde een aantal maanden geleden zijn studie af en stapt meteen bij ons aan boord in een nieuwe functie.

“In het begin ondersteun ik Jan en Eva,” vertelt Walter. “Maar het mooie is dat nog niet alle werkzaamheden tot in de puntjes beschreven zijn. Op termijn kijken we welke werkzaamheden me liggen. Zo kan ik mijn eigen functie mee vormgeven.”  

“Waar ik naar uitkijk, en wat ik ook vooral heel erg leuk vind om te doen is relaties onderhouden. Zowel met opdrachtgevers als met de Mobypeople collega’s die op locatie werken. Tijdens het personeelsfeest heb ik de meesten al ontmoet. Bij zo’n feest kom je op een minder formele manier binnen en leer je mensen toch net even anders kennen.” 

In de viskraam

“Dat klantcontact ben ik overigens wel gewend. Ik heb al elf jaar een bijbaantje op de markt in de viskraam. Het is uiteraard informeler dan hier, maar ook daar is de klant koning. Op de markt heb ik geleerd mensen in te schatten, en ik ben eraan gewend geraakt dat de aandacht op me is gericht. Ik heb er dan ook niet zo’n moeite mee om voor een groep te staan.” 

“In juni ben ik afgestudeerd aan de opleiding Commerciële Economie – Speco Sportmarketing. Het is een opleiding commerciele economie die zich richt op de sportbranche. Uiteindelijk vindt maar tien procent van de afgestudeerden een baan in de sportwereld. Dus dat ik nu in de verkeerswereld zit, is niet zo heel vreemd. De vacature sprak me meteen aan. Zeker toen ik zag dat Mobypeople een kleine organisatie is. Ik heb tijdens mijn studie stage gelopen bij Heineken en BAM. Twee hele grote bedrijven, waar ik erachter kwam dat een kleinschaliger bedrijf met korte lijntjes beter bij me past.”

Encyclopedie

“Al tijdens het eerste gesprek met Hinke en Eva was er een goede klik en merkte ik dat er een informele sfeer hangt op kantoor. Dat vind ik fijn, er moet af en toe tijd zijn voor een dolletje tussendoor. Net als op de markt.” 

“Bij BAM heb ik enige verkeerskundige kennis opgedaan, de basiskennis heb ik dus wel. En affiniteit is er zeker! Gelukkig is dat voor mijn functie genoeg. Als ik meer wil weten over verkeerskundige onderwerpen dan kan ik putten uit de kennis en kunde van 25 verkeerskundigen. Daar kan geen encyclopedie tegenop!”