Achter de schermen De droom van Lennert

Bij Mobypeople werken mensen met dromen, doelen en ambities. In deze rubriek laten we een van onze mensen hierover aan het woord. Lennert Kuip neemt het stokje over.

Waarom Mobypeople?

Tijdens het afstuderen bij onze zus Mobycon maakte ik al kennis met de familie. Na het afstuderen waren er op dat moment helaas geen mogelijkheden voor mij. Na een jaar bij de RDW kwam ik via via terug bij de ‘Moby-familie’ en ging aan de slag bij Mobypeople. Dat is inmiddels twee jaar geleden.

Werkzaamheden bij Mobypeople?

In het begin hield ik me bezig met de basiswerkzaamheden voor een verkeerskundige, zoals het verwerken van meldingen en ontheffingen. Op een gegeven moment vond ik het tijd voor de volgende stap en trok ik aan de bel bij Jan. Inmiddels werk ik aan een complexere opdracht in Schiedam. Mijn rol daar is heel divers, omdat ik zowel aan de operationele- als meer aan de beleidskant werkzaam ben.

Ruimte om te ontwikkelen

Ik denk graag na over de toekomst van verkeer. Het is mijn ambitie om daar meer mee te gaan doen. Maar het is ook aan mij om dat aan te geven. Waar ik nu bezig ben met verkeersveiligheid lijkt het me geweldig om me verder te ontwikkelen in verkeersgedrag. De cijfers liegen er niet om… In 90% van alle ongevallen speelt gedrag een rol.

Daarom heb ik bij mijn coach Rik aangegeven dat ik mij meer wil verdiepen in hoe de mens werkt. En hoe je dat kunt sturen met zaken zoals infrastructuur en educatie. Samen met Rik kijk ik nu naar de mogelijkheden om me die richting op te ontwikkelingen. Met het beschikbare individuele scholingsbudget kan ik een cursus volgen. Of zelfs een hele opleiding als ik daar zin in heb. Ik ben verantwoordelijk voor mijn eigen toekomst bij Mobypeople.

Mijn ambities

Zoals gezegd zijn mijn ambities met name gericht op verkeersveiligheid. Met als focus verkeersgedrag. Als ik dan toch even mag dromen, dan zie ik mezelf over een aantal jaar als dé expert op het gebied van verkeersveiligheid.

Het lijkt me heel gaaf om me als expert daarin te ontwikkelen. Door een vakgebied zoals psychologie te combineren met mijn kennis als verkeerskundige kan ik met een steeds bredere blik naar zowel de praktijk als beleidsontwikkeling kijken.

Mijn dromen

Los van mijn ambities, heb ik ook dromen. Zowel privé als zakelijk.

Ik ben gek op fotografie. Wat ik echt heel gaaf zou vinden is om een maand lang naar een mooie omgeving te gaan met een top camera, een gave auto en budget om het een maand uit te houden. Ik ben heel benieuwd wat voor gave foto’s ik dan kan schieten.

Zakelijk gezien heb ik ook een droom. Ken je The Matrix? Het moment dat Neo ingeplugd wordt en alles leert over Kung Fu en andere vechtsporten? Dat zou ik wel willen, alleen dan met alle kennis die nodig is om die expert te worden.