Simon Friso - Junior verkeerskundige

“Van origine ben ik cameraman/editor. Toen ik die MBO-opleiding had afgerond attendeerde mijn studieloopbaanbegeleider me op Ruimtelijk Ontwikkeling – Mobiliteit aan het Windesheim in Zwolle. Dat bleek een goed advies.

Ik steek mijn tijd en energie graag in het oplossen van problemen. Zelfs de kleinst ogende problemen kunnen voor iemand namelijk een onzekere en vervelende factor zijn. Het idee dat ik aan een oplossing mag werken, maakt mij erg blij. 

Gedrag van weggebruikers spreekt me enorm aan. Sinds ik de vakken verkeerspsychologie en mobiliteitsmanagement volgde tijdens mijn opleiding, ben ik mij alsmaar verder gaan verdiepen in de mens. Mijn interesse in psychologie bleek te combineren met mijn opleiding. Uiteindelijk heeft vrijwel alles in ons vakgebied te maken met het gedrag van verkeersdeelnemers. Als we dat gedrag begrijpen en kunnen sturen, komen we een heel eind. 

Een oud-student van mijn opleiding werkte bij Mobypeople. Zo ben ik hier terechtgekomen. De kleinschaligheid, bedrijfscultuur en werkzaamheden bleken goed aan te sluiten bij wat ik zocht. Écht persoonlijk en oprecht contact ervaar ik hier, en dat maakt dat ik me op mijn plek voel.”

Lees verder