Blog De droom van Bjorn

Bij Mobypeople werken mensen met dromen, doelen en ambities. In deze rubriek laten we een van onze mensen hierover aan het woord. Bjorn Blink vertelt over zijn ambities.

Bjorn werkt sinds september bij de gemeente Hardenberg. De zes maanden daarvoor volgde hij bij dezelfde gemeente een traineeship. Inmiddels werkt hij mee aan diverse opdrachten. Niet alleen voor Hardenberg, maar door een dienstverleningsovereenkomst ook voor Ommen. Voornamelijk adviserend, maar hij merkt dat hij steeds meer verantwoordelijkheden krijgt. En dat smaakt naar meer. Bjorn weet wat hij wil.

Je moet het vertrouwen krijgen

“Sinds kort ben ik voorzitter van de werkgroep verkeer bij gemeente Hardenberg. Dat is een flinke verantwoordelijkheid als je kijkt naar de stakeholders die erbij betrokken zijn. Zowel de politie, handhaving, brandweer en een verkeerskundige van de gemeente zitten aan tafel. Mooi dat ze me hiermee vertrouwen. En dat ik deze kans zo vroeg in mijn carrière krijg. 

Het geeft ook wel een kick om betrokken te zijn bij projecten die een grote impact hebben. Zowel financieel, maar vooral qua verkeersveiligheid en leefbaarheid voor de burgers.

Het geeft ook wel een kick om betrokken te zijn bij projecten die een grote impact hebben. Zowel financieel, maar vooral qua verkeersveiligheid en leefbaarheid voor de burgers.

Een mooi voorbeeld van zo’n project is de Haardijk. Dit is een van de drukste wegen, waar de huidige inrichting van de in totaal vijf kruispunten het verkeer in de toekomst niet meer aan kan. Deze weg is geen goed uithangbord voor de gemeente. Daarom pakken we de kruispunten aan en verbeteren we de leefbaarheid door meer groen toe te voegen.

Ik hou van puzzels waar alles samen moet komen: leefbaarheid, veiligheid, auto’s, fietsers, noem maar op.”

Heel bewust voor Mobypeople gekozen

“Ik koos heel bewust voor Mobypeople. Zo vroeg in mijn carrière wil ik zoveel mogelijk leren en mijn kennis en ervaring uitbreiden. Om de twee jaar een nieuwe opdracht zou perfect zijn. En dan het liefst iedere keer een andere opdracht. Specialiseren hoeft van mij niet zo. Laat mij maar overal van proeven om juist in de breedte te groeien.

Nu zit ik in Hardenberg, een uitgestrekt gebied. Het lijkt me ook een uitdaging om een keer in een meer stedelijk gebied te werken.

Voor mijn werk ben ik voornamelijk bezig met verkeer, maar in het algemeen wil ik de leefomgeving van mensen graag mooier en beter maken. Daarom wil ik me ook niet teveel bezighouden met de techniek, met de cijfers en de berekeningen. Maar juist het menselijke aspect van het vak vind ik zo interessant.

Voor mijn werk ben ik voornamelijk bezig met verkeer, maar in het algemeen wil ik de leefomgeving van mensen graag mooier en beter maken. Juist het menselijke aspect van het vak vind ik zo interessant.

Gedragsbeïnvloeding vind ik bijvoorbeeld erg boeiend. Hoe zorgen we er voor dat mensen eerder de fiets pakken in plaats van de auto? Of een deelauto in plaats van een eigen auto? Dat zijn vraagstukken waar ik graag mijn tanden in zet.”

Bereid om te verhuizen voor nieuwe opdrachten

“Nu woon ik nog bij mijn ouders in Emmen. In die regio liggen de grote opdrachten niet voor het oprapen. Daarom maak ik plannen om meer naar het midden van het land te trekken. Dan zit ik centraler in het land en kan ik alle kanten op.

Dat geeft mij meer mogelijkheden qua opdrachten en dus ook groei. De eerste gesprekken zijn al gevoerd en het zou mooi zijn als ik aankomend jaar kan verhuizen.”

Van ondersteunen naar bepalen

“Als ik het voor het zeggen zou hebben, dan zit ik in de toekomst meer in een bepalende rol. Nu heb ik meestal een meer ondersteunende rol, ik adviseer degene die uiteindelijk de beslissing moet nemen. Hier leer ik erg veel van en ik ga ervan uit dat ik in mijn huidige opdracht genoeg kan groeien om steeds meer verantwoordelijkheid te krijgen.

En inhoudelijk zou ik graag weer een opdracht uitvoeren die te maken heeft met voetgangers en fietsers. Ik heb minder met ov gerelateerde onderwerpen. Maar toch weegt de rol in het project zwaarder dan de inhoud van het project. Doe mij liever een beslissende rol in een ov-opdracht, dan een ondersteunende rol als het gaat om een deelfiets project.

Ik zie mezelf nog lang bij Mobypeople werken. Hoewel ik het ontzettend naar m’n zin heb in mijn huidige opdracht en hier nog lang niet uitgeleerd ben, kijk ik ook al uit naar de volgende uitdaging.”