Blog ‘Het is heel fijn om iemand naast me te hebben waar ik van op aan kan’

Diverse opdrachtgevers hebben meerdere mensen van Mobypeople ingehuurd. Hoe verloopt die samenwerking? En waar houden we rekening mee als we twee mensen bij elkaar zetten? Mark Wind (links) en Daan Luiten vertellen hoe het hen vergaat bij de gemeente Zeist. En Jan vertelt waarom dit volgens hem een gouden duo is.

“Ik zat al een tijdje bij de gemeente Zeist toen daar iemand wegging,” vertelt Daan. “En nu vult mijn Mobypeople-collega Mark Wind die functie in. Doordat Mark nu bijvoorbeeld de klachten en meldingen afhandelt, kan ik me op andere dingen richten. Het is heel fijn dat we korte lijntjes hebben, dat ik iemand naast me heb waar ik van op aan kan. Hij neemt me behoorlijk wat werk uit handen.”

Rennen, vliegen, duiken, springen

De heren houden zich onder andere bezig met het laadpuntendossier in Zeist. De gemeente heeft de doelstelling om in 2030 CO2 neutraal te zijn. Maar dat gaat niet lukken met de honderd laadpalen die nu in de gemeente staan. Dus de gemeente investeert de komende jaren flink op de uitbreiding van het aantal laadpalen.  

Daan houdt zich bezig met het beleidsmatige stuk en de afstemming met het bestuur. Mark doet de uitvoering. “Voordat Mark hier werkte, was het heel veel rennen, vliegen, duiken, springen en vooral vallen en weer opstaan,” legt Daan uit. “Nu hebben we wat meer rust. En dat is heel prettig, ik kan me nu meer op beleidszaken richten en mijn adviesrol invullen, ook richting bestuur. Uiteindelijk wil ik me meer ontwikkelen in project management. Mensen motiveren en samen dingen voor elkaar krijgen.” 

“We werken veel samen en hebben dagelijks contact, ook in coronatijd,” zegt Mark. “Het is erg gezellig én leerzaam om samen bij een opdracht te zitten. Wij ondersteunen elkaar in ons werk en helpen elkaar verder binnen het vakgebied.” 

Veilige omgeving

Toen Mark bij de gemeente Zeist kwam, had hij net zijn diploma op zak. Hij kende de organisatie nog niet en het werkveld was nieuw voor hem. “Daan draait al een tijdje mee en heeft me wegwijs gemaakt. De kennis die ik op school heb opgedaan moet ik nu omzetten naar de praktijk en dat kan soms vrij lastig zijn.” 

Daan: “Ik kan Mark tips geven over hoe je je kan presenteren en zorgt dat je zichtbaar bent en blijft binnen zo’n organisatie. Ik ben niet zozeer een coach, maar meer een vraagbaak. Dit is een mooie manier om een veilige omgeving voor iemand te creëren, ook binnen de detachering.”

Hoe maak je de match?

Mobypeople stimuleert de samenwerking tussen twee collega’s op locatie bij de opdrachtgever. “Dit versterkt het teamgevoel en de relatie met de opdrachtgever,” legt Jan uit. “Het is natuurlijk wel belangrijk dat ze elkaar niet in de weg zitten qua persoonlijkheid en ambities. Dat werkt contraproductief, daar is de klant ook niet mee geholpen.” 

“In het geval van Daan en Mark was het moment perfect. Daan was toe aan een niveau hoger en Mark zocht een eerste leeromgeving. Mark heeft nu een directe collega als mentor en Daan wordt in de gelegenheid gesteld om zich verder te ontwikkelen. Tenslotte heeft de gemeente Zeist op beide niveaus een prima kracht. Qua types vullen ze elkaar ook heel goed aan. Mark is rustig, Daan mondig. Ze houden elkaar in evenwicht.” 

“Wat ook een voordeel is: Daan is toe aan een nieuwe prikkel en vertrekt binnenkort uit Zeist. Zijn vertrek biedt weer kansen voor Mark om zich verder te ontwikkelen. Deze transitie verloopt uiteraard in nauw overleg met de gemeente. Zij moeten er tenslotte mee geholpen zijn. Mijn rol als accountmanager verandert niet. Het enige verschil is dat er nu ook een match moet zijn tussen de Mobypeople-collega’s. Dat is een extra uitdaging, maar als alles goed valt zoals van te voren bedacht, profiteert iedereen. En daar doen we het tenslotte voor.”