Blog 5 tips voor duurzame mobiliteit

 

 1. Pak de fiets
  Pak zoveel mogelijk de fiets. Korte afstanden overbrug je vaak sneller met de fiets dan met de auto, er zitten weinig tot geen kosten verbonden aan de verplaatsing, je hebt genoeg gratis en goedkope stallingmogelijkheden en het is ook nog eens goed voor de gezondheid!
   
 2. Gebruik (vaker) het openbaar vervoer
  Voor langere afstanden, in bijvoorbeeld het woon- werkverkeer, is het openbaar vervoer in veel gevallen de snelste en meest duurzame optie. Het huidige OV-netwerk zorgt voor een soepele, snelle verplaatsing. Je voorkomt niet alleen files. Je kunt ook alvast wat werk verzetten tijdens je reis, zoals mails beantwoorden of je inlezen voor een meeting. Reizen met het OV is in bijna alle gevallen goedkoper dan met de auto.

 3. Ga flexwerken
  Met een flexwerkplek kun je gedeeltelijk zelf kiezen waar je werkt. Als je bijvoorbeeld af en toe vanuit huis werkt, voorkom je onnodige kilometers en verloren tijd. Naast de mogelijkheid om thuis te werken is het ook duurzaam om een andere externe locatie te kunnen gebruiken als werkplek. Zaak is natuurlijk wel dat jouw werkgever de mogelijkheid biedt om ook op andere plekken te werken.

 4. Maak gebruik van ketenmobiliteit (MaaS)
  Je fietst vanuit huis naar het station om vervolgens de trein te pakken naar de stad waar je werkt. Aangekomen in de stad moet je nog enkele kilometers reizen. Je gebruikt de deelauto om op je eindbestemming te komen. Deze manier van reizen wordt ook wel ketenmobiliteit genoemd. Je gebruikt meerdere vervoersmiddelen tijdens je reis, om zo snel en gemakkelijk mogelijk op de plaats van bestemming te komen. Je voorkomt zo onnodige kilometers reizen en verloren tijd. En je bespaart kosten omdat je geen eigen auto nodig hebt. Wees dus niet afhankelijk van één enkel vervoersmiddel en kies de beste opties! 
 5. Ga voor duurzaam of elektrisch rijden
  Wanneer je toch afhankelijk bent van bepaalde voertuigen, kies dan voor rijden op een milieuvriendelijke brandstof. Of ga elektrisch rijden in plaats van een vervuilende diesel!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Vorige week was het @europeanmobilityweek. Björn Blink deelt 5 tips om je op een duurzame manier te verplaatsen. Hier vind je alle tips op een rij ? • • • #mobypeople #veiligverkeernederland #openbaarvervoer #duurzamemobiliteit #verkeerenmobiliteit #mobilityweek #europeanmobilityweek #mobilityweek2019 #europesemobiliteitsweek #europesemobiliteitsweek2019 #mobiliteitsweek #mobiliteitsweek2019 #elektrischrijden #elektrischefiets #elektrischeauto #elektrischescooter #elektrischestep #ketenmobiliteit #flexwerken #flexwerkenisleuk #flexwerkplek #flexwerkplekken #flexibelwerken #flexibelewerkplek #nederlandsespoorwegen #treinleven #reizenmetdetrein #pakdefiets #opdefietsnaarjewerk

Een bericht gedeeld door Mobypeople (@mobypeople.nl) op