Daniël van der Velden - Junior verkeerskundige

Na mijn afstudeerstage bij Mobypeople en de gemeente Waalwijk ben ik blijven hangen. Mobypeople biedt allerlei mogelijkheden om nieuwe dingen te leren. Niet alleen in je opdracht bij een gemeente. Er wordt ook van alles georganiseerd: kennisochtenden, terugkommiddagen, casusmiddagen en kennisbesprekingen.

Ook in de zoektocht naar een opdracht word ik goed ondersteund. Ik krijg relevante informatie toegestuurd zodat ik goed voorbereid op gesprek kan gaan bij een gemeente. Daarbij houden ze me goed op de hoogte van de mogelijke opdrachten. 

Langzaam verkeer, zoals fietsers en voetgangers en hoe deze groepen gebruik maken van de openbare ruimte, vind ik erg interessant. Het zijn doelgroepen die steeds meer aandacht krijgen, terwijl veel ruimte al vergeven is aan de auto omdat die decennialang de voorrang kreeg. Dat brengt dus veel interessante en complexe opgaven met zich mee.

Tijdens mijn opleiding Urban design in Breda lag de focus niet op mobiliteit. Daarom wil ik het breed aanpakken en zo veel mogelijk verschillende opdrachten doen. Zo krijg ik de basis van verkeerskunde beter onder de knie. Mobypeople helpt me daarbij door een gemeente te vinden die mij daarin verder ontwikkelt.

Lees verder