Achter de schermen Thuiswerken met…

Nu we genoodzaakt zijn thuis te werken, delen we iedere week verhalen van onze verkeerskundige collega’s. Met frisse moed en een lach op het gezicht gaan zij deze uitdaging aan.  En zo ziet dat eruit:

 

Nico Hopman: “Door de maatregelen rondom het coronavirus werk ik inmiddels al vier weken vanuit thuis. Daardoor kan ik ‘uitslapen’ en sta ik rond 7:30 uur op. Normaal gesproken begint mijn werkdag rond 6:15 uur. Je moet zelf het beste van de situatie maken en ik zie het als voordeel dat ik mijn dagen flexibel in kan delen.”

Mark Wind zit bij de Gemeente Zeist en houdt zich normaal gesproken vooral bezig met meldingen en aanvragen voor laadpalen. “Dat ligt nu alleen een beetje stil. Ik heb deze maand drie aanvragen voor laadpalen gehad. Normaal zijn dit er rond de twaalf per maand. Ook zijn er een stuk minder meldingen. Mensen komen natuurlijk minder op straat en zien dus minder problemen. Ik ondersteun nu vooral in projecten die al lopen. Bijvoorbeeld fietspaden verhogen op rotondes.”

Een frisse start

Raymond van Oosterhout is nu ongeveer drie maanden verkeerskundige bij Mobypeople. Een nogal bewogen maand om een frisse start te maken. Gelukkig kunnen we ons werk ook goed op afstand doen.

“Het thuiswerken is hartstikke goed gefaciliteerd. Ik heb een laptop gekregen waar alles netjes op geïnstalleerd was, de Gemeente Vlissingen heeft gezorgd voor instructies voor het beveiligingssysteem, zodat we kunnen inloggen vanuit huis en er zijn allerlei applicaties om in contact te zijn met elkaar.”

Dat contact verloopt onder andere via de groepsapp van Mobypeople. Zo zijn de collega’s op afstand toch dichtbij elkaar. Het is belangrijk om in deze tijden onderling kennis te blijven delen. Over onderwerpen die weliswaar minder belangrijk zijn nu, maar waar onze verkeerskundigen wel veel mee bezig zijn.

https://www.instagram.com/p/B-PSI1ZlPtP/?utm_source=ig_web_copy_link

Raymond deelt nog een thuiswerktip: “Als je onbeperkt internet op je telefoon hebt, kun je een wifi-hotspot aanmaken en lekker buiten werken.”

Sander Slagmolen zou afgelopen week op wintersport gaan, maar houdt nu door het coronavirus een weekje vakantie in huis. “Er is gelukkig nog genoeg te klussen, want we zijn net verhuisd. Zo was mijn vriendin gisteren aan het videobellen met haar collega’s en ik liep heel de tijd met wat houten balken achter in beeld. Dat moet er wel komisch uit hebben gezien.” 

Eva, Hinke en Koen, mijn kenniscoach, vragen regelmatig hoe het gaat. Dat vind ik wel heel fijn, vooral nu.”  

De komende weken kun je hier meer verhalen van collega’s en opdrachtgevers lezen over werken op afstand.