Senior beleidsadviseur mobiliteit – Noord-Brabant

Introductie

Ter uitbreiding van ons vaste team zijn wij op zoek naar een senior beleidsadviseur mobiliteit. We hebben al een uitdagende opdracht voor je waar je een vliegende start kunt maken, namelijk in de rol van strategisch adviseur mobiliteit bij de gemeente Waalwijk.

Organisatie

Mobypeople is een jonge club van enthousiaste professionals; vakspecialisten binnen de werkvelden verkeer, vervoer en mobiliteit. Wij vinden dat het frisser, beter en gedurfder moet. Mobypeople matcht tijdelijke behoefte aan medewerkers bij opdrachtgevers met de juiste vakspecialist van Mobypeople. Je komt terecht in een ambitieuze organisatie die ergens voor staat. Wij geloven er namelijk sterk in dat verkeersafdelingen beter functioneren door permanent gebruik te maken van flexibele capaciteit.

Binnen Mobypeople hebben we een hecht team, waarmee we iedere maand wel een keer bij elkaar komen. We hebben kennissessies, webinars, trainingen en intervisies en natuurlijk leuke uitjes! Kortom: je hebt een heel team naast je die vergelijkbare opdrachten uitvoert. En andersom kun jij als ervaren verkeerskundige jouw bijdrage leveren aan kennisintensieve sessies met de junioren binnen de organisatie. En op deze manier hun carrière een boost geven. Heb je daarnaast nog ideeën hoe jij onze organisatie nog meer kan versterken? Dan staan wij daarvoor open, dus maak dit zeker bespreekbaar!

Functie

Als Strategisch adviseur mobiliteit ben je bij de gemeente Waalwijk verantwoordelijk voor de volgende taken:


Projecten

 • Mobiliteitsplan: uitwerken van de Mobiliteitsvisie in een Mobiliteitsplan en bijbehorend uitvoeringsprogramma om daarmee invulling te geven aan de gemeentelijke ambities op het gebied van Smart Mobility, fietsstad en duurzaam (deel)vervoer. Specifieke taken:
  – Begeleiden proces: verzorgen samenwerking en communicatie met interne en externe stakeholders van het mobiliteitsplan o.a. bestuurlijke context). Je bent aanspreekpunt voor het mobiliteitsplan.
  – Uitvoeren mobiliteitsplan/uitvoeringsprogramma: o.a. parkeer- en laadpalenbeleid, fietsstimulering, nota mobiliteitshubs
 • OV-onderzoek: de uitkomsten van het OV-onderzoek intern en extern verder brengen. Uitvoering locatiestudie HOV-station Waalwijk
 • Gebiedsgerichtsgerichte aanpak Smart Mobility Hart van Brabant – SmartwayZ.NL: Regionaal trekker en daarmee verantwoordelijk voor de coördinatie van nieuwe aanvragen en uitvoering 1e en 2e werkpakket namens de regionale partners (gemeenten en Midpoint), afstemming met de Shared Services van SmartwayZ.NL

Interne advisering

 • Input leveren aan ruimtelijke (beleids)plannen en projecten op aspecten als bereikbaarheid, verkeersveiligheid en parkeren. Onder andere:
  – Stedenbouwkundig Masterplan Waalwijk Binnenstad
  – Uitbreiding industrieterrein Havens
  – Omgevingsvisie
 • Deelnemen aan interne overlegteams/sparringpartner voor (verkeers)collega’s.
 • Adviseren van de wethouder over mobiliteitszaken.

Externe/regionale advisering

 • Verstedelijkingsstrategie Brabant: vertegenwoordigen van Waalwijkse mobiliteitsbelangen op het gebied van mobiliteit in de regio Breda-Tilburg en regio ’s-Hertogenbosch.

Functie eisen

 • je beschikt minimaal over hbo werk- en denkniveau;
 • je hebt ruime ervaring met het werken bij en/ of met een overheidsinstantie, bij voorkeur binnen het ruimtelijk domein;
 • je hebt veel affiniteit met en kennis van het vakgebied mobiliteit;
 • je bent in staat om te schakelen op bestuurlijk en ambtelijk niveau;
 • je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • je bent een geboren netwerker;
 • je krijgt zaken voor elkaar;
 • je bent creatief en innoverend.

Aanbod

We bieden je een zeer diverse functie, waarin je wordt aangesproken op je vakinhoudelijke kennis en kunde. We vinden het belangrijk dat jij goed op je plek zit in de detachering(en). We hechten daarom veel waarde aan persoonlijk contact. Naast een goed salaris, bieden we je een leaseauto of een reiskostenvergoeding woon-werk voor alle kilometers die je aflegt van deur tot deur of we vergoeden je kosten voor OV. Aan jou de keuze…

Natuurlijk investeren we ook in jouw thuiswerkplek en zorgen we er samen voor dat het je aan niks ontbreekt. We kennen een aantrekkelijke scholingsregeling die meer dan voldoende ruimte biedt om, naast trainingen binnen de organisatie, ook invulling te geven aan jouw individuele wensen en behoeften.

Er is vast nog veel meer wat je aanspreekt. Kom daarom gerust eens een kop koffie drinken, zodat we nader kennis kunnen maken en kunnen kijken wat jij belangrijk vindt en hoe wij je daarin kunnen ondersteunen.