Robbie Willems - Junior adviseur

Ik ben geboren en getogen in het Brabantse Uden, maar momenteel woonachtig in Hilversum. Nadat ik de HBO-opleiding Ruimtelijke Ordening en Planologie en de master Urban and Regional Planning had afgerond, wilde ik heel graag naar het buitenland. Onder de noemer ‘het is nu of nooit’, heb ik een jaar lang een tweede master Human Geography gevolgd in Lund, Zweden. 

De werelden van planologie en mobiliteit krijgen steeds meer overlap. Als planoloog heb ik dan ook zeker toegevoegde waarde binnen de verkeerskundige wereld. Als planoloog kijk ik niet alleen met een verkeerskundige blik naar vraagstukken en uitdagingen, maar probeer ik hierbij ook andere vakgebieden te betrekken. 

Mijn grootste affiniteit ligt bij fietsen. Mijn HBO scriptie heb ik geschreven over het routekeuzegedrag van fietsers en na mijn studie heb ik meegewerkt aan een zomerschool ‘Planning the Cycling City’. Ik zou zeker tijdens een van mijn opdrachten hieraan willen werken. 

Mijn insteek is om altijd een moeilijkere uitdaging op te zoeken en mezelf daaraan te meten. Ik kijk er dus naar uit om nu op een junior niveau te beginnen en de uitdaging aan te gaan. Op de lange termijn lijkt het me super gaaf om een groot, inhoudelijk en integraal project te leiden, bijvoorbeeld een Omgevingsvisie.

Lees verder