Rik Oppedijk - Senior verkeerskundige en Kenniscoach

Bij Mobypeople voel ik me volledig op mijn plek. De afwisseling en de uitdaging die ik ervaar was precies waar ik naar zocht.

Met meer dan 20 jaar ervaring in de verkeerswereld heb ik het nodige meegemaakt, en dat heb ik allemaal een plaats kunnen geven. De uitdaging binnen Mobypeople is om nu deze ervaring over te brengen op mijn jongere collega’s.

Als kenniscoach mag ik ze in hun soms nog prille carrière begeleiden. Ik heb eens voor de Europese Commissie in Brussel een presentatie mogen geven. De kern van mijn boodschap heb ik toen aan de hand van een vergelijking aan de man gebracht. ‘Je kan een appel delen, dan heb je allebei een halve appel. Als je kennis deelt dan verdubbel je de aanwezige kennis’. Deze vergelijking gaat voor mij nu nog steeds op.

Naast het delen van kennis met mijn collega’s mag ik mijn ervaring ook inzetten bij gemeentelijke opdrachtgevers. Ik vind het heerlijk om me in een complex project of opdracht vast te bijten. Verkeer is eigenlijk altijd politiek gevoelig en maatschappelijk van impact. Mezelf in dat spanningsveld begeven is mij op mijn lijf geschreven. Maar ook hier komt de kennisdeling bij kijken. Ik wil en kan dit niet alleen. Ik pak de uitdaging bij voorkeur gezamenlijk op en hoop dan onderweg ook nog iets van mijn kennis te kunnen delen. Mobypeople heeft mij de kans geboden om op deze 2 vlakken te kunnen stralen. De flexibiliteit en de ruimte die je hierbij krijgt is bijzonder. En dan heb ik nog niet eens gehad over die fantastische potjes tafelvoetbal die we spelen.

Lees verder