Joy Kensmil - Verkeerskundig adviseur

Al van jongs af aan ben ik bezig met Mobiliteit. Ik heb de eerste vijf jaar van mijn leven doorgebracht  in Amsterdam West. Een drukke buurt waar je niet aan mobiliteit ontkomt. We hadden toen geen auto en deden alles met het openbaar vervoer. Met de tram naar het centrum, met de metro naar het park en met de trein naar opa en oma in Zaandam.

Sindsdien woon ik in Almere, een jonge en groene stad met een totaal ander verkeerssysteem wat me tot op de dag van vandaag fascineert. In 2015 ben ik daarom begonnen aan de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling – Mobiliteit bij Windesheim Flevoland. 

Ik wil graag een bijdrage leveren aan mobiliteit in Nederland. Ik maak graag zelf ontwerpen voor verkeerssituaties, bedenk oplossingen bij complexe vraagstukken en hoop ooit een eigen idee of ontwerp in de praktijk gerealiseerd te zien worden. Zo ook wat betreft openbaar vervoer. Daarom ben ik in 2018 lid geworden van ROCOV Flevoland. Een regionaal overleg dat advies geeft aan de vervoerders in de provincie. Daarmee komen we op voor het belang van de reizigers ten aanzien van de dienstregeling, serviceverlening en tarieven.

Verder sport in mijn vrije tijd graagen film en edit ik voor mijn bedrijf MEJO Entertainment. 

Ik ben blij dat ik kan deelnemen aan het traineeship van Mobypeople en tegelijk aan de slag kan voor de Gemeente Woerden. Via deze weg wil ik mij professioneel ontwikkelen.

Lees verder