Danique Gommers - Verkeerskundig adviseur

Ik kom uit het Brabantse Esbeek en heb de studie Built Environment gedaan, met als afstudeerrichting Mobiliteit. Tijdens mijn afstudeeronderzoek heb ik me gericht op het veranderen van mobiliteitsgedrag. Een onderwerp dat me heel erg aanspreekt, net als Smart Mobility. Maar ook de wisselwerking tussen ruimte en verkeer vind ik interessant.  

Na mijn afstuderen ben ik aan de slag gegaan bij Mobypeople. Ik doe mee aan het kickstart programma waarbinnen ik meteen aan de slag kan bij de gemeente Dordrecht als junior adviseur verkeer en vervoer. 

Daar ga ik veel leren in de praktijk. In de toekomst wil ik me graag ontwikkelen richting projectleider. Daarvoor is het in mijn ogen belangrijk om ervaring te hebben met bewoners van gemeenten, het afhandelen van klachten, het toetsen van projecten aan bepaalde normen of het werken aan herinrichtingen. 

De persoonlijke benadering bij Mobypeople spreekt me aan, iets wat ik ook tijdens mijn opleiding erg aangenaam vond. Verder vind ik het fijn dat er door het Kickstart-programma een meer geleidelijke overgang van de schoolbanken naar het werkleven is. Ik ben blij dat Mobypeople me de kans biedt om bij verschillende opdrachtgevers met diverse facetten uit de verkeerskunde aan de slag te gaan. Op die manier kan ik me breed oriënteren. 

Lees verder