Daan Butterman - junior verkeerskundige

Na mijn bacheloropleiding Sociale Geografie heb ik een masteropleiding Urban Studies gevolgd aan de Universiteit van Amsterdam. De mobiliteitsvakken vond ik toen al het meest interessant. Ik werd me ervan bewust dat ingrepen op het gebied van mobiliteit enorm kunnen bijdragen aan een betere wereld. 

Zoals een fietsvriendelijker wegontwerp ertoe kan leiden dat het mobiliteitsgedrag van mensen verandert en de kwaliteit van de leefomgeving toeneemt. Ik vind het mooi als mijn werk dit soort positieve maatschappelijke impact heeft. 

Tijdens mijn studie heb ik me beziggehouden met mobiliteit. Daardoor ben ik op een abstract niveau met verkeerskunde bezig, met de technische, praktische kant van verkeerskunde had ik geen ervaring. Gelukkig heb ik via Mobypeople meteen een cursus Verkeerskunde kunnen volgen. Zo neem ik toch wat relevante bagage mee naar mijn eerste klus, waar ik me het vak nog meer eigen wil maken. 

Dat ik geen verkeerskundige opleiding heb, heeft als voordeel dat ik een brede blik op vraagstukken heb. Toch wil ik me vooral op het vlak van verkeerskunde ontwikkelen. Dit is voor mij de basis om uiteindelijk een beleids- of adviesfunctie op het gebied van mobiliteit te kunnen bekleden. Mobypeople helpt mij hierbij door de juiste werkomgeving te vinden waar ik deze verkeerskundige kennis en vaardigheden kan opdoen. 

Tijdens mijn opdracht krijg ik hulp van Mobypeople. Mijn kenniscoach en ik evalueren of ik de juiste stappen maak en of mijn takenpakket daarop aansluit. Ook staan de collega’s van Mobypeople altijd klaar om mij te helpen wanneer ik vragen heb. 

Lees verder