Blog Zo houden we onze blik fris – deel 2

Als opdrachtgevers ons inschakelen doen ze dat omdat ze op korte termijn een van onze professionals nodig hebben. Maar het gaat niet alleen om de ‘handjes’. Wij onderscheiden ons door onze expertise en frisse blik. Maar hoe houden we de kennis van onze Mobypeople op peil en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het werkveld? Hoe zorgen we dat die blik fris blijft?

Naast dat we enkele collectieve trainingen organiseren, hebben we sinds kort het individueel scholingsbudget ingevoerd. Elke werknemer krijgt een budget in tijd en geld om te besteden aan ontwikkeling. Dat kan een vakinhoudelijk onderwerp zijn of juist een persoonlijker doel, bijvoorbeeld een assertiviteitstraining. Werknemers krijgen alle vrijheid in de besteding van hun budget, al moet het uiteraard ook waarde hebben voor Mobypeople als organisatie.

Keuzehulp

Op het gebied van opleiding en ontwikkeling bieden wij talloze mogelijkheden. De grootste uitdaging is het verlenen van maatwerk. Sommige collega’s weten precies welke onderwerpen en evenementen voor hen interessant zijn, terwijl er ook genoeg zijn die zich nog onvoldoende bewust zijn van hun kwaliteiten en ontwikkelpunten. Dit is een van de redenen dat we Rik als kenniscoach hebben aangenomen dit jaar. In deze rol heeft hij ook Lennert verder geholpen.

Met dit opleidingsbudget geven we onze mensen de ruimte zich te ontwikkelen, zowel op persoonlijk vlak als vakinhoudelijk. Hiermee groeit iedereen als individu, en ook Mobypeople als organisatie. Het algemene kennisniveau stijgt en we blijven op deze manier op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op verkeerskundig vlak.

Een weloverwogen beslissing maken in je ontwikkeling vraagt wel enige mate van reflectie. Het vraagt ook van je dat je nadenkt over waar je heen wilt met je carrière, waar liggen jouw interesses? Natuurlijk hoef je je carrière nog niet helemaal uitgestippeld te hebben voor de komende tien jaar, maar het helpt wel als je op basis van interesses en capaciteiten een richting kunt bepalen.

Kopenhagen

Zo is gaat Daan bijvoorbeeld een cursus volgen in verkeerskundig ontwerpen. Hij ziet in zijn dagelijkse werk talloze van deze ontwerpen voorbij komen dus kan ze prima lezen. Maar hij heeft behoefte aan een verdiepingsslag. Hij wil leren hoe je die plannen beoordeelt. Dit is heel waardevolle kennis die hij vervolgens ook weer met zijn collega’s deelt.

Mart volgde deze zomer een masterclass in Kopenhagen. Zijn interesse ligt bij actieve steden, dus steden waar veel gelopen en gefietst wordt. Zodoende trok de onderstaande Instagram-post van Copenhagenize over een masterclass zijn aandacht. Onderwerp van de masterclass was het voetganger- en fietsvriendelijk maken van steden en ze tegelijkertijd leefbaar houden. Dit onderwerp sluit perfect aan bij zijn interesses en werkzaamheden.

Benieuwd wat Mart heeft opgestoken tijdens de Masterclass in Kopenhagen? Hier vertelt hij daar meer over.

https://www.instagram.com/p/Bs8N9ACg430/?utm_source=ig_web_button_share_sheet